Main Content

F1: Brit Stevens si odbije debut na VC Abú Zabí v kokpite Caterhamu

štvrtok, 20. november 2014 14:05 | Autor: TASR

Abú Zabí 20. novembra (TASR) - Brit Will Stevens si na víkendovej VC Abú Zabí odbije svoj profesionálny debut v seriáli majstrovstiev sveta formuly 1. Dvadsaťtriročný jazdec na záverečných pretekoch sezóny 2014 v Spojených arabských emirátoch zasadne do kokpitu tímu Caterham. Agentúru Reuters o tom informovalo vedenie stajne vo štvrtok.

Stevens, ktorý v aktuálnej sezóne pôsobil v seriáli Formula Renault 3,5, je produktom mládežníckej akadémie Caterhamu. Ostatné dva roky jazdil aj ako testovací pilot britskej stajne. "Je to pre mňa veľká pocta a ďakujem všetkým, ktorí mi túto šancu ponúkli. Na veľkú výzvu som pripravený a verím, že zúročím tvrdú prácu a poznatky z viacerých testovacích jázd," povedal pre agentúru Reuters Stevens, ktorého tímovým kolegom v SAE bude Japonec Kamui Kobajaši.

Caterham trápia veľké finančné problémy, pre ktoré tím neštartoval na podujatiach v USA a Brazílii. Insolventná stajňa sa predstaví v Abú Zabí iba vďaka verejnej zbierke, ktorú zorganizovali fanúšikovia minulý týždeň. Pre zlú finančnú situáciu tím opustil Švéd Marcus Ericsson. Ten minulú stredu s Caterhamom rozviazal kontrakt a od budúcej sezóny bude pretekať za konkurenčný Sauber.