Main Content

Peter Sagan celkovým víťazom Okolo Sardínie

sobota, 26. február 2011 17:00 | Autor: TASR

Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom pretekov Okolo Sardínie. V sobotňajšej záverečnej 5. etape z Oristana do Gesturu (174 km) skončil 21-ročný žilinský rodák na 4. priečke a udržal si postavenie na čele celkovej klasifikácie. Člen tímu Liquigas - Cannondale Sagan triumfoval na tomto podujatí v 1., 3. aj 4. etape.

Tím Liquigas - Cannondale mal sobotňajšiu etapu pod kontrolou. Po dvadsiatich kilometroch síce unikla šestica jazdcov, ktorá si vypracovala vyše 5-minútový náskok, ale pelotón stratu začal postupne znižovať a 16 km pred cieľom atak aj zlikvidoval. Cyklisti Liquigasu pracovali pre Petra Sagana a v závere odrážali pokusy súperov. V cieľovom stúpaní mierne odskočil Talian Michele Scarponi a vyhral etapu. Peter Sagan sa držal v popredí a napokon mal na víťaza len minimálnu stratu.

Sagan dosiahol v profesionálnom pelotóne prvé víťazstvo na etapovom podujatí v kariére, na svojom konte má aj osem čiastkových prvenstiev. Za prvenstvo na pretekoch kategórie 2.1 európskeho kalendára UCI (po WorldTour a HC tretia najvyššia kategória) si do kontinentálneho renkingu pripísal 80 bodov a za umiestnenia v etapách a držanie trička lídra podujatia ďalších 82 bodov.

Výsledky - Okolo Sardínie:
5. etapa (Oristano - Gesturu, 174 km): 1. Michele Scarponi (Tal.) Lampre-ISD 4:24:40 h, 2. Jose Rodolfo Serpa Perez (Kol.) Androni Giocattoli +3 s, 3. Damiano Cunego (Tal.) Lampre-ISD, 4. Peter Sagan (SR) Liquigas Cannondale, 5. Emanuele Sella (Tal.) Androni Giocattoli, 6. Robert Kiserlovski (Chor.) Astana všetci +8

Konečné poradie: 1. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale 22:08:24 h, 2. Jose Rodolfo Serpa Perez (Kol.) Androni Giocattoli +3 s, 3. Damiano Cunego (Tal.) Lampre-ISD +7

© WEBNOVINY