Main Content

Po šlágri kola sme vyspovedali trénerov Interu a Priezivde

pondelok, 10. november 2014 08:50 | Autor: Viktor Štefaňák

Po šlágri kola sme vyspovedali trénerov Interu a Priezivde
Po šlágri kola sme vyspovedali trénerov Interu a Priezivde | zdroj: © TASR

V nedeľu podvečer sa na Slovensku odohral nevídane kvalitný basketbalový zápas. Na Pasienkoch sa totiž stretol prvý a druhý tím extraligy. Domáci Inter BA a baníci s Prievidze. Bol to zároveň aj súboj veľkých trénerov, domáceho Róna a hosťujúceho Krajnoviča.

Zápas nakoniec po veľkom boji vyhral Inter 70-65. Vedenie sa prelievalo z jednej strany na druhú, no domáci mali väčšinu času mierny náskok. Prievidza sa rozohrala najmä v tretej štvrtine, keď zápas otočila. No v koncovke potiahol Inter skúsený Sedmák či Miloševič a to rozhodlo. Po zápase sme vyspovedali oboch trénerov.

Rón, Inter

Tréner Rón, ako by ste zhodnotili zápas?

Potvrdili sa moje slová o tom, že to bude obranný basketbal. My sme boli úspešní vďaka tomu, že sme striedali osobnú a zónovú obranu. Našťastie sme Prievidzu nepustili do ich obávaných protiútokov. Na to sme sa sústredili najviac. Dobre sme držali tempo zápasu, nebláznili sme sa hore dole a dobre sme hrali postupný útok. Vyčkali sme na vhodný moment, pripravili si zakončenie a skórovali. Bolo to také vyvážené, zaslúžili sme si vyhrať.

Bolo to neustále hore dole, čo sa týka skóre. Ako ste to vnímali, verili ste, že vyhráte?

Mal som strach či vydržíme, hrali sme v podstate len v siedmich hráčoch, zranil sa nám aj rozohrávač Babič. Siahli sme na dno síl. Ja som chlapcom povedal, že ak chceme vyhrať, nemôžu hrať na 100, ale na 120 %.

Ako to vyzerá s Martin Rančíkom, viacerí by ho už radi videli hrať.

Maťo už s nami trénuje, vydrží až dokonca. No nechávam to naňho, on sám musí vedieť, kedy je pripravený na 100 %, aby zvládol naplno celý zápas.

 

Krajnovič, Prievidza

Pán tréner, váš pohľad na stetnutie?

Zápas sme stratili v posledných dvoch troch minútach. Ale keď sa na to pozriem celkovo, robili sme chyby, celý zápas, ktoré nerobíme ani na tréningoch. V obrane nám to nefungovalo, tak ako sme chceli. Vždy, keď sme otočili skóre, tak sme spravili ľahké chyby, čo nás opäť stálo vedenie. Sedmák či Miloševič to dokázali premeniť. Navyše v koncovke sme nezvládli po našej trojke obranu a Inter dal trojku. Prirátajme k tomu 5 útočných doskokov Interu v poslednej štvrtine a je vybavené.

Ako to, že ste sa nevedeli dostať do vašich skvelých rýchlych protiútokov?

Inter sa dobre pripravil. Dnes rozhodli detaily a malé chyby, my sme ich spravili oveľa viac ako domáci. Výsledok je dnes taký istý, ako bol v Prievidzi, čiže to dokazuje, aké to bude vyrovnané. Navyše niektorí hráči dnes nehrali na maximum, tak ako vedia. Ako som povedal pred zápasom, kto praví menej chýb, vyhrá. Tak aj bolo.