Main Content

Slovenský hokejista Rzavský hviezdou týždňa v NAHL

streda, 22. október 2014 16:39 | Autor: Jozef Korbel

Slovenský hokejista Rzavský hviezdou týždňa v NAHL
Slovenský hokejista Rzavský hviezdou týždňa v NAHL | zdroj: © TASR

Bratislava/Topeka (kor) - Slovenský reprezentant Daniel Rzavský si už druhú sezónu skvele počína v tíme Topeka RoadRunners v súťaži North American Hockey League (NAHL), kde púta pozornosť kvalitnými výkonmi.

Bývalý hráč Nitry má za sebou štrnásť zápasov, v ktorých sa skvele uviedol aj bodovo a dokonca bol teraz vyhlásený za hviezdu týždňa v Južnej divízii americkej NAHL.

,,Mám radosť z hokeja, pretože sa darí nielen tímu, ale aj mne. Zo štrnástich stretnutí sme jedenásť vyhrali a momentálne sme na čele tabuľky celej NAHL. Máme mladý tím a vytvorili sme výbornú partiu," vyslovil sa 20-ročný slovenský útočník Daniel Rzavský, ktorý má na konte 14 bodov (6+8) a posledné dva náročné zápasy so silným tímom Corpus Christi mu dokonale vyšli.

,,Corpus ma postavenú svoju hru na veľkých hráčoch, hrajú veľmi fyzicky do tela, čo mi aj vyhovovalo. Oba zápasy sme odohrali u nich v mexickom zálive a Corpus má jednu z najlepších návštevnosti v NAHL. Mňa potešilo, že som v oboch dueloch bodoval (1+3) a som jedným z najviac strieľajúcich hráčov v súťaži. V prvom meraní síl sme prehrali 3:4 a v druhom zvíťazili 5:2," prezradil talentovaný útočník, ktorý sa snaží zlepšovať svoju defenzívnu činnosť.

,,Chcem byť komplexným hráčom a neustále sa posúvať vyššie,"
dodal Daniel Rzavský. Jeho tréner z tímu Topeka RoadRunners Scott Langer na jeho adresu v súčasnosti poznamenal: ,,V Danielovi vidím lídra tímu, ktorý by mal byť na listine strelcov každý večer, pretože je zručný, kreatívny a značne rýchly!"