Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.9.)

pondelok, 15. september 2014 11:00 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.9.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.9.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: V úvodných troch kolách Katalánci ešte nedostali ani gól a čílsky brankár Claudio Bravo hodlá v týchto výkonoch pokračovať. „Brankár musí mať čisté konto za svoj cieľ. Okrem toho sa cítim v Barcelone veľmi pohodlne a aklimatizovane.“ vyhlásil včera.

ATLÉTICO MADRID: Triumf šampióna v madridskom derby stále neupadol do zabudnutia. Tréner Diego Simeone bol nadšený Ardom Turanom, ktorý prišiel do hry ako striedajúci hráč. Taktika Atlética vraj zapracovala do bodky a všetko je pripravené na zápas Ligy majstrov proti Olympiacosu.

REAL MADRID: Dve prehry v troch zápasoch nie sú ničím, na čo by boli fanúšikovia Realu zvyknutí. Aj preto svojich hráčov „odmenili“ piskotom. Brankár Iker Casillas si uvedomuje, že na to majú právo. „Jedinou cestou, ako na to odpovedať, je tvrdší tréning.“ vysvetľoval pokorne.

REAL MADRID: Podľa niektorých špekulácii má Cristiano Ronaldo v pláne naozaj odísť po sezóne do Anglicka. Šance sa dávajú Chelsea, Manchestru City a Manchestru United. Londýnsky klub ale angažovanie tohto hráča úplne odmieta, oveľa zaujatejšie sa tvária v červenej časti Manchestru.

REAL SOCIEDAD: V sobotu si hráči, podobne ako proti Realu Madrid, vyskúšali doháňanie dvojgólového manka. Opäť boli úspešní a so Celtou Vigo remizovali 2:2. Tréner Jagoba Arrasate si síce uvedomuje, že takýto vstup do zápasu nie je ideálny, no chváli charakter tímu, ktorý hrá až do poslednej sekundy.

SEVILLA: Los Rojiblancos včera gólmi Carlosa Baccu Alexa Vidala zdolali Getafe 2:0 a v lige im patrí tretie miesto. Stále aktuálny víťaz Európskej ligy stráca na lídra z Barcelony dva body.  

VALENCIA: 21-ročný útočník Paco Alcácer má v zmluve 15-miliónovú výkupnú klauzulu, ktorá zaujala Arsenal a Chelsea. Anglické tímy oňho chcú zabojovať už v zime.

VALENCIA: V minulom ročníku Netopierom tesne ušla pohárová Európa. Tento rok však nič podobné pripustiť nehodlajú. Patria medzi šesticu stále nezdolaných mužstiev a s výborným skóre 7:2 v troch zápasoch sú na druhej priečke.

VILLARREAL: Pred zápasom s Granadou sa tréner Marcelino posťažoval na zranenia, ktoré sužujú jeho tím. Na pôde súpera sa nakoniec zrodila bezgólová remíza.

ELCHE: Vo veľmi dobrom zápase vyhrali Ilicitanos na ihrisku Vallecana 3:2 a pripísali si dôležité tri body. Tie môžu mať veľký význam v neskoršom boji o záchranu. Góly Eduho Albacára, JonathasaPedra Mosquera ich dočasne katapultovali na deviate miesto.