Main Content

Zuzulová v Zwieseli zatiaľ druhá. Bol to boj

piatok, 4. február 2011 12:30 | Autor: TASR

Slovenskej reprezentantke Veronike Zuzulovej patrí výborná 2. priečka po 1. kole piatkového slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok v nemeckom stredisku Arber-Zwiesel.

Zuzulová so štartovým číslom 12 napriek niekoľkým chybičkám zvládla nástrahy náročnej trate s viacerými zmenami rytmu veľmi dobre a v cieli zaostala za najrýchlejšou Mariou Pietiläovou-Holmnerovou iba o 21 stotín sekundy.

Tretie miesto po prvej polovici pretekov patrí víťazke štyroch tohtosezónnych slalomov Rakúšanke Marlies Schildovej (+0,65). Druhé kolo s tridsiatkou najlepších je na programe od 13.00 h. “Bol to boj. Keď som prišla do cieľa, nemohla som veriť vlastným očiam, pretože som mala pocit, že idem strašne pomaly. Mala som tam aj zopár menších chýb, takže som bola veľmi prekvapená. Na vrchu to bolo ťažké. Po troch bránach nasledovala hneď dvojbrána a s tým mám ešte stále problém. Neskoro potom chytám rytmus,” komentovala v cieli 1. kola Veronika Zuzulová.

Pokaziť to môže hmla
Šiesta dáma priebežného hodnotenia slalomu vo Svetovom pohári si pochvaľovala aj fakt, že počas jej jazdy si nesadla na trať hmla, keďže práve z tohto dôvodu ešte ráno reálne hrozilo, že sa v piatok slalom neuskutoční. “Hmla tam nebola, aj keď určité difúzne svetlo áno. Ak hmla nepríde ani v 2. kole, potom to bude dobré,” zaželala si Veronika Zuzulová pred popoludňajším rozuzlením. Jej otec a tréner Timotej Zuzula prvú piatkovú jazdu svojej dcéry zhodnotil takto: "Trošku zaváhala v prvej dvojbráne, ale tam mali v podstate všetky dievčatá problémy, lebo si poriadne nevideli pod nohy. Potom sa však už rozbehla. Samozrejme, že budem až do konca pretekov nervózny, pre mňa je to vždy stres," naznačil T. Zuzula.

Veronika Zuzulová zatiaľ v aktuálnej sezóne ani raz nedosiahla na stupne víťazov v slalome Svetového pohára, ale už bola raz štvrtá (Aspen), raz piata (Flachau) a dvakrát deviata (Semmering, Záhreb). Teraz na Veľkom Javore nad Zwieselom neďaleko českých hraníc útočí reálne na prvé pódiové umiestnenie v bojoch o krištáľové glóbusy po takmer troch rokoch. To zatiaľ posledné dosiahla vo finále SP 2007/08 v talianskom Bormiu, kde skončila tesne druhá a napokon vtedy vybojovala bronzový malý glóbus v celkovej klasifikácii slalomu. “Verím, že nervózna pred druhým kolom nebudem. Teraz už jazdím s tým, že nemám čo stratiť," povzbudzujúco dodala V. Zuzulová.

Výsledky:Slalom žien - 1. kolo: 1. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) 56,51, 2. Veronika Zuzulová (SR) +0,21, 3. Marlies Schildová (Rak.) +0,65, 4. Tanja Poutiainenová (Fín.) +0,92, 5. Katharina Dürrová (Nem.) +1,09, 6. Kathrin Zettelová (Rak.) +1,47, 7. Therese Borssenová (Švéd.) +1,48, 8. Šárka Záhrobská (ČR) +1,77, 9. Nastasia Noensová (Fr.) +1,85, 10. Susanne Rieschová (Nem.) 1,93

© WEBNOVINY