Main Content

Hokejbal-SP: Petrík vníma ohlasy pozitívne, mrzí ho len výsledok Rytierov

pondelok, 1. september 2014 12:05 | Autor: TASR

Nitra 1. septembra (TASR) - V závere augusta sa svetová hokejbalová smotánka zišla na Svetovom pohári klubov v Nitre. Najspokojnejší boli po prestížnom turnaji hráči víťazného Kladna, no o spokojnosti mohol hovoriť aj jeden z hlavných organizátorov SP Stanislav Petrík.

Viacero tímov malo pred turnajom vysoké ambície, no vari najhlasnejšie o nich hovorili Nitrianski Rytieri. Štvornásobný slovenský majster chcel na domácom turnaji triumfovať, no napokon vypadol už vo štvrťfinále so švajčiarskym Oberwilom. Pred zaplneným štadiónom mu podľahol 3:4. "Možno je to aj tým, že veľmi chceme vyhrať Svetový pohár. Nikomu z chalanov nemôžeme nič vyčítať, všetci vydali zo seba maximum," uviedol pre TASR brankár a zároveň manažér Nitrianskych Rytierov Stanislav Petrík.

Nitrianski Rytieri skorým vypadnutím z boja o najvyššie priečky potvrdili, že Svetový pohár im nesvedčí. Špecifický hrací čas (dva 15-minútové polčasy) im už viackrát nevyhovoval a inak tomu nebolo ani v ich štvrtom vystúpení na SP. "Máme štyri formácie, zápasy hrávame na tri tretiny. Naši hráči majú natrénované a sú vo výbornej kondícii. Viaceré mužstvá odohrali tento turnaj s menším počtom hráčov, ktorí tie dve pätnásťminútovky dokázali zvládnuť. Ak by sa aj tu hralo na tri tretiny, možno by s tým mali problémy a ani by sa neprihlásili," rozhovoril sa Stanislav Petrík a pokračoval: "Osobne sa mi však nepáči najmä to, že vari každé mužstvo tu má niekoľko posíl z iných tímov, ktoré za nich hrajú iba na tomto turnaji. Ak by v tom tíme hrali celú sezónu, bolo by to v poriadku, no takto sa mi to nepáči. My sme niečo také nerobili z niekoľkých dôvodov. Chalani, ktorí sú tu, si to vybojovali a stále si myslím, že máme najlepší tím. Ak by sme na turnaj zobrali niekoľko nových hráčov, bolo by to k našim hráčom nefér. Ja osobne si však už ani neviem predstaviť, kto by bol pre nás posila," dodal Petrík.

Najlepší svetový hokejbalista za rok 2013 mal na Svetovom pohári na starosti aj organizačnú stránku. Ohlasy tímov i divákov preto vnímal veľmi pozorne. "Odhliadnuc od toho, čo sme zahrali, som s turnajom spokojný. Nepočul som nijaké výčitky a maličkosti, ktoré sa vyskytli, sme vyriešili. Mužstvá z Fínska i Kanady boli spokojné, viacerí hráči dokonca nadšení z úrovne turnaja, jeho organizácie či mesta. Menší problém bol so šatňami, ale treba si uvedomiť, že ťažko by sme našli hokejbalový štadión s 15-timi šatňami. Aj toto sme však dokázali vyriešiť. Myslím si, že s turnajom môžeme byť spokojní aj po diváckej stránke. Ja som ešte nezažil, aby bola na hokejbalových zápasoch takáto atmosféra," dodal skúsený brankár.

Víťazi Svetového pohára v hokejbale:

2011 (Plzeň): 1. Oberwil Rebells, 2. Belpa (obaja Švajč.), 3. Plzeň

2012 (Villach): 1. Oberwil Rebells, 2. Praha, 3. Nitra

2013 (Pardubice): 1. Vlašim (ČR), 2. Oberwil, 3. Nitra

2014 (Nitra): 1. Kladno, 2. Skalica, 3. Pruské