Main Content

Ružomberský basketbal posilní Britka Chantelle Handyová

štvrtok, 27. január 2011 13:00 | Autor: TASR

Ďalšou zahraničnou posilou basketbalového klubu MBK Ružomberok sa stala reprezentantka Veľkej Británie Chantelle Handyová. Dvadsaťtriročná 191 cm vysoká krídelníčka hrávala basketbal štyri roky za Marshall University v Západnej Virgínii.

V auguste uplynulého roka sa predstavila v drese reprezentácie Veľkej Británie v kvalifikácii na záverečný turnaj ME 2011 v Poľsku, kde nastúpila aj proti slovenskej reprezentácii v druhom vzájomnom stretnutí v košickej Infiniti aréne.

Reprezentácia Veľkej Británie postúpila z D-skupiny na šampionát z prvej pozície, Slovensko z druhej. Svoju prvú profesionálnu zmluvu podpísala Handyová pred začiatkom tejto sezóny v gréckom tíme Aris Solún, v jeho drese odohrala aj päť stretnutí Európskeho pohára s bilanciou 30 min, 9,4 bodu a 5,4 doskoku na zápas. Po Vianociach však pre konflikt ohľadom zmluvy Grécko opustila. "Ideme po ňu vo štvrtok na letisko do Budapešti. Mala by to byť ďalšia posila na obvod," skonštatoval pre agentúru SITA manažér MBK Ružomberok Stanislav Onuška.

Ružomberčanky, ktoré tesne pred Vianocami ukončili svoje pôsobenie v Európskom pohári, figurujú v aktuálnej extraligovej tabuľke až na 5. mieste. Klub s 11 slovenskými titulmi na konte sa vlani prvýkrát v histórii samostatnosti neprebojoval do extraligového finále a skončil len na 3. mieste.

Pred sezónou vedenie MBK avizovalo opäť útok na druhú pozíciu a návrat na post vicemajstra, čomu zodpovedá posilnenie kádra. Zatiaľ čo do konca roka 2010 figurovala v družstve len jediná legionárka - bieloruská reprezentačná rozohrávačka Alexandra Tarasovová, počas januára získali Liptáčky už tri. Okrem Handyovej aj dve Američanky - rozohrávačku Jessicu Dicksonovú a pivotku Jennu Smithovú. No to ešte zďaleka nie je všetko.

"Máme v hľadáčiku ešte dve posily. Jedna je z tímu, ktorý bude účinkovať v play-off Euroligy. Jej angažovanie však bude možné až po vypadnutí tohto klubu z euroligových bojov. Druhou hráčkou by mala byť slovenská basketbalistka, kde čakáme na ukončenie jej zmluvy. Obe basketbalistky by sa však v Ružomberku mali objaviť až v druhej polovičke februára," dodal Stanislav Onuška.

© WEBNOVINY