Main Content

Reus do Španielska? Môže za to Bayern!

sobota, 16. august 2014 15:58 | Autor: Jakub Mihálik

Marco Reus
Marco Reus | zdroj: © TASR

Španielske rádio Cope tvrdí, že už v najbližších hodinách uzavrie hviezdny nemecký hráč Marco Reus svoj prestup do španielskej ligy. A môže za to Bayern!

V piatok prišlo španielske rádio s informáciou o údajnom prestupe Marca Reusa z Borussie Dortmund. Novým zamestnávateľom by malo byť prekvapivo Atlético Madrid, ktoré po minulej úspešnej sezóne, prišlo o viaceré opory tímu.  Za mladú nemeckú hviezdu by mali zaplatiť približne 27 miliónov eur v dvoch splátkach. Za týmto prekvapivým prestupom má stať snaha Borussie Dortmund zabrániť Bayernu Mníchov v „ukradnutí“ ďalšieho hviezdneho hráča BVB. V posledných dvoch sezónach totiž Bavori ukoristili Maria Goetzeho a Roberta Lewandowskeho, dvoch z najvýraznejších hráčov kádru Jurgenu Kloppa.

Podľa informácií španielského rádia by mal šampión La Ligy zaplatiť pri prestupe 17 miliónov eur a ďalších 10 miliónov eur v januári budúceho roku. Dosiahli by tak sumu prevyšujúcu výkupnú klauzulu v zmluve Marca Reusa s Borussiou, ktorá má byť podľa nemecký periodík nastavená na výšku 25 miliónov eur.

V prípade získania Marca Reusa by sa Atlético mohlo pochváliť treťou hviezdnou posilou v tomto prestupovom období. Už dávnejšie si zaistili služby Maria Mandžukića a Antoine Griezmanna. Po strate Davida Villu, Filipe Luisa, Diega Costu, Thibauta Courtoisa, Adriána i Diega, by sa tímu Diega Simeoneho kvalitný hráč určite zišiel.