Main Content

BASKETBAL: Sappu v Leviciach nahradí Američan English

utorok, 25. január 2011 15:00 | Autor: TASR

Novou posilou slovenského basketbalového tímu Astrum Levice sa stal 28-ročný americký rozohrávač Mike English. Vedeniu levického klubu sa totiž nepodarilo administratívne dotiahnuť príchod Jessieho Sappa, ktorý do decembra pôsobil v zaniknutom Basketbale Pezinok. Informuje o tom oficiálna stránka mužstva z Tekova.

Mike English je kvalitným rozohrávačom, strelcom i skokanom. Vďaka svojej výške (194 cm) a silovým schopnostiam je využiteľný aj na pozícii krídla a vie sa presadiť aj v podkošových súbojoch. Má za sebou úspešné pôsobenia v najvyššej rakúskej a maďarskej súťaži a tiež v druhej španielskej lige.

Sezónu 2008/2009 začal Mike English v druhej najvyššej súťaži v Španielsku v tíme Cáceres 2016 s bilanciou 8,4 bodu na zápas, v polovici ročníka prestúpil do Maďarska, kde pomohol získať titul tímu Atomer Paks. V tom istom klube odštartoval aj minulú sezónu, po 15 zápasoch, v ktorých mal priemer 26,2 min, 4,9 asistencie a 12,8 bodu na zápas, však z tímu pre finančné problémy odišiel. V tejto sezóne pôsobil English v nižšej americkej súťaži. Do Levíc prichádza na dvojtýždňovú skúšku, po ktorej by mala nasledovať zmluva do konca tejto sezóny.

© WEBNOVINY