Main Content

Basketbal: Černickému sa v Pezinku hlásilo 14 hráčov, s tímom je aj Gavel

piatok, 11. júl 2014 21:05 | Autor: TASR

Pezinok 11. júla (TASR) - V piatok popoludní sa v Pezinku zišla mužská basketbalová reprezentácia na druhom zraze v rámci prípravy na kvalifikačné stretnutia na ME 2015. Trénerovi Milanovi Černickému sa hlásilo 14 hráčov, medzi nimi sa objavil aj Anton Gavel. Ten vlani získal nemecký pas a stratil možnosť obliekať slovenský dres. Vedenie národného tímu sa však aj naďalej snaží vyriešiť situáciu, aby získalo bývalého najlepšieho slovenského basketbalistu späť.

"Budeme vybavovať, aby mohol opäť hrať. Chceme požiadať o výnimku. Tono sa pripojil k tímu, lebo sa chce udržiavať v kondícii, 20. júla sa má predstaviť v novom klube. A jednoducho má rád Slovensko. Uvidíme, ako sa situácia okolo neho vyvinie," uviedol pre TASR Roman Adamčík, manažér reprezentácie. Ako ďalej povedal, k tímu sa 2. augusta pripojí ešte Peter Sedmák. Naopak, trénerovi sa ospravedlnila dvojica Richard Grznár - Miklošík.

Slovenskí reprezentanti absolvujú v najbližšom čase (11.-15. júla) tréningy v Pezinku a následne sa presunú do maďarského Kecskeméthu, kde odohrajú prípravné stretnutia s domácim výberom (17.-18. júla).

Tréner Černický v piatok zároveň predstavil svojich spolupracovníkov. Realizačný tím tvoria asistent trénera Richard Ďuriš, analytik Richard Kucsa, manažér Roman Adamčík, fyzioterapeut Rudolf Čermák, masér Robert Fabíny.

Zoznam hráčov, ktorí sa hlásili trénerovi na piatkovom zraze:

Anton Gavel, Milan Žiak, Oliver Tot, Nenad Miloševič, Marek Jašš, Marek Kozlík, Tomáš Mrviš, Martin Bílik, Richard Körner, Michal Baťka, Andrej Kuffa, Jakub Petráš, Peter Dorazil, Peter Šimek

program kvalifikácie na ME 2015:

F-skupina:

10. augusta (Pezinok): Slovensko - Rumunsko

13. augusta (Riga): Lotyšsko - Slovensko

17. augusta (Pezinok): Slovensko - Švédsko

20. augusta (Sibiu): Rumunsko - Slovensko

24. augusta (Pezinok): Slovensko - Lotyšsko

27. augusta (Boras): Švédsko - Slovensko