Main Content

Predstavujeme súpera Trenčína v 2.predkole EL – Vojvodina Novi Sad

pondelok, 23. jún 2014 16:36 | Autor: Filip Chudý

Predstavujeme súpera Trenčína v 2.predkole EL – Vojvodina Novi Sad
Predstavujeme súpera Trenčína v 2.predkole EL – Vojvodina Novi Sad | zdroj: © TASR

V pondelok o 14:30 sa žrebovalo aj druhé predkolo Európskej ligy. Náš zástupca, AS Trenčín, začne svoju púť proti srbskému súperovi z Noveho Sadu, ktorého vám predstavujeme.

FK Vojvodina Novi Sad

Aktuálny držiteľ srbského pohára, keď vo finále porazil Jagodinu 2:0, si dlhšie drží približne rovnakú výkonnosť, čo sa prejavilo aj v európskych pohároch, v ktorých uhrával takmer rovnaké výsledky, výnimkou bola iba minulá sezóna, keď sa takmer dostal do skupinovej fázy Európskej ligy. Zaujalo hlavne vyradenie tureckého Bursasporu, no v rozhodujúcom dvojzápase nestačil na moldavský Šerif Tiraspoľ.

Vo Vojvodine žije vyše 50 000 Slovákov, preto by sa Trenčania mohli dočkať aj pekného privítania na 15-ticícovom štadióne Karadorde.

V kádri štvrtého mužstva srbskej ligy nájdeme iba futbalistov z Balkánu, pričom dominujú domáci Srbi, ktorých dopĺňajú iba traja legionári (dvaja Čiernohorci a Bosniak). Ide o mix skúsených hráčov s mladými talentami. V súčasnom kádri srbskej „21“ sa okrem Trenčana Rundiča nachádza aj jeden hráč Vojvodiny, ktorým je stredopoliar Radoja, ďalší pôsobia v srbskej „19“ a značná časť kádra má skúsenosti minimálne z mládežníckych výberov svojej krajiny. Výhodou Vojvodiny je to, že prakticky všetci hráči sú na približne rovnakej úrovni, nemajú žiadnu výraznú hviezdu, keďže Petar Škuletič, ktorý z mužstva vynikal pri strieľaní gólov, respektíve ich pripravovaní, už hráva za Partizan Belehrad. A aj preto Vojvodina uhráva tesné výsledky, veď skóre 38:32 hovorí za všetko. No ak pri takomto skóre dokázali uhrať štvrté miesto v lige, tak to hovorí o tom, že musia vedieť veľmi dobre hrať na výsledok, čo je v pohárových zápasoch veľmi dôležité. Veď nie nadarmo vyhrali srbský pohár.

Ako vidíte šance Trenčína?