Main Content

Predstavujeme súpera Košíc v 2.predkole EL – Slovan Liberec

pondelok, 23. jún 2014 15:50 | Autor: Filip Chudý

Predstavujeme súpera Košíc v 2.predkole EL – Slovan Liberec
Predstavujeme súpera Košíc v 2.predkole EL – Slovan Liberec | zdroj: © TASR

V pondelok o 14:30 sa žrebovalo aj druhé predkolo Európskej ligy. Náš zástupca, MFK Košice, začne svoju púť proti českému súperovi z Liberca, ktorého vám predstavujeme.

FC Slovan Liberec

Tento český klub asi netreba dopodrobna predstavovať, keďže aj u nás ho poznáme dobre. V poslednom ročníku Pohára UEFA ho vyradila Žilina po dvoch výsledkoch 2:1. Ale odvtedy ak v pohárovej Európe hral, tak vždy postúpil cez prvého súpera, no hádam ho Košice vrátia do „slovenskej“ reality. V minulej sezóne tento klub mal spanilú jazdu Európskou ligou, keď z 2.predkola sa dostal až do 16-finále, hoci treba podotknúť, že v veľkou dávkou šťastia. Veď už prvú prekážku, lotyšskú Skonto Riga, vyradil len vďaka strelenému gólu na ihrisku súpera. Tak hádam si Liberec pohárové šťastie vybral v minulej sezóne.

V tejto ho povedie naša trénerská dvojica Samuel Slovák – Jozef  Valachovič. V bráne je Lukáš Hroššo, ktorý už je jasnou jednotkou, keďže Přemysl Kovář v klube skončil. Na poste defenzívneho stredopoliara nastupuje Michal Obročník a z krídla hrozí Ľuboš Kolár. Z hosťovania v Zlatých Moravciach sa vrátil aj štvrtý Slovák útočník Lukáš Szabó, pričom klub skúša aj najlepšieho strelca našej druhej ligy Michala Hamuľaka a nie je vylúčený ani príchod ďalších Slovákov.

No český tréner Košíc Radoslav Látal si musí dať pozor aj na iných legionárov v tomto severočeskom klube. V obrane hráva Srb Karišik, v strede poľa Ghančan Isaac Sackey a v útoku Holanďan Luckassen, Ukrajinec Budnik, či nám dobre známy Konžan Dzon Delarge, ktorý predtým hrával v Dunajskej Strede. Mužstvo má síce kvalitu hlavne vďaka legionárom, no je v ňom aj zopár známych Čechov, ako Jiří Fleišman, Jan Rajnoch, či Marek Jarolím.

Ako vidíte šance Košíc?