Main Content

Reebok Spartan Race v Bratislave

streda, 14. máj 2014 11:37 | Autor: Silvia Petrašková

Reebok Spartan Race v Bratislave
Reebok Spartan Race v Bratislave | zdroj: © TASR

„Pochopíš až v cieli!“ Hlavné heslo populárneho prekážkového terénneho behu, ktorý je známy takmer na celom svete u nás nanovo ožil. Krst nielen ohňom, ale najmä poriadne bahnistým terénom, či ostnatými drôtmi si mohli cez víkend vyskúšať priaznivci tohto slávneho závodu v okolí nášho hlavého mesta.

V sobotu 10. mája bol areál Zelená Hôrka na Ďumbierskej 3 smerom na Kamzík miestom konania slávnych pretekov Spartan Race. Obľúbený bežecký závod založil v roku 2001 Joe De Sena. Svoju základňu rozšíril nielen v Európe, ale aj USA, Kanade, Južnej Kórei či Austrálii. Spartan Race tvoria tri základné bežecké kategórie – Spartan Sprint (5 km), Super Spartan (8 km) a Spartan Beast (12 km).

Celosvetovo obľúbený závod, ktorý s nadšením vyhľadávajú nielen muži ale i ženy, patrí na Slovensku medzi ten najzaujímavejší a to najmä vďaka našej prírode a profilu krajiny. Potvrdili to u nás aj nedávni kontrolóri z USA, keď Slovensku udelili výsadu stať sa prvým držiteľom špeciálnej licencie na preteky mimo územie Spojených štátov.

Reebok Spartan Race sú preteky určené skutočne len pre silné nátury. Bahnistý terén, špina, ostnaté drôty, či skoky cez oheň, dostatočne preveria tak fyzickú ako aj psychickú stránku každého súťažiaceho. Bratislavský Spartan nebol v tomto smere žiadnou výnimkou. Na tohtoročnej bratislavskej tzv. Spartan Sprint, päť kilometrovej trati s pätnástimi prekážkami sa zúčastnil aj jeden z najúspešnejších pretekárov a víťaz posledných pretekov v Nemecku a Maďarku – Peter Žiška. Na Kamzíku sa súťažilo v dvoch kategóriách – kategória jednotlivcov a družstiev. Každý kto dobehol do cieľa získal symbolickú medailu, pamätné tričko a súťažiaci nad 18 rokov i dobre vychladené pivo zadarmo.

Tí, ktorí ste sobotňajší termín pretekov nestihli, nezúfajte. Najbližšia letné séria závodov čaká iba na Vás. (Valčianská dolina 5. júl, Vechec (okr. Vranov nad Topľou) 2. august, Donovaly 13. september) Bližšie informácie a konkrétne podmienky do plánovanej registrácie nových uchádzačov nájdete aj na oficiálnej stránke www.spartanrace.sk.