Main Content

Ohlasy na finále: Po víkende vedie Inter 2-0

pondelok, 5. máj 2014 08:56 | Autor: Viktor Štefaňák

Ohlasy na finále: Po víkende vedie Inter 2-0
Ohlasy na finále: Po víkende vedie Inter 2-0 | zdroj: © TASR

Favorit úlohu splnil, na ťahu sú Baníci. Aj takto by sa dal zhrnúť úvodný dvojzápas našej najvyššej súťaže. Inter hral doma a pred zaplneným hľadiskom vyhral najprv s prehľadom a potom po veľkej dráme. No hlavnou témou víkendu bola nervozita, ktorá k finále určite patrí, no veľká kritika na stranu rozhodcov zo strany trénera Prievidze Krajnoviča.

Po prvom zápase dokonca prišlo ku konfliktu medzi oboma trénermi a veľká strkanica sa skončila až po zásahu bezpečnostnej služby. Chorvát na strane Prievidze a Rus na strane Interu ukázali, že oba národy sú poriadne horko-krvné. Inter prvý zápas zvládol lepšie najmä v druhom polčase, ktorý vyhral o 20 bodov, keď mu začali padať trojky a využil širší káder. Súper ťažko odpovedal na rýchle koše Interu a Baníkom navyše nepadali trojky. Inter vyhral 72-54.

V sobotu to bol úplne iný zápas. Inter začal dobre a vyzeralo to chvíľku na ďalšiu pohodovú jazdu, no potom začala Prievidza predvádzať úžasné trojkové predstavenie. Najmä dánsky legionár Plannthin či Chorvát Batina, keď dali štyri respektíve päť trojok. Navyše z ihriska nezišli ani na sekundu. Prievidze viedla celý zápas a Inter nemohol dlho otočiť, ba sa ani dotiahnuť. Zlom nastal, keď Graham strelil trojku s faulom a pár košov s faulom dal aj Starosta. Tesne pred koncom viedol Inter o tri body. No poslednú akciu zahrali Prievidžania na Plannthina a ten bol pri trojkovom pokuse úplne zbytočne faulovaný. Následne premenil tri šestky a nasledovalo predĺženie. V ňom sa vedenie striedalo kôš po koši, keď hrali skvele najmä legionári oboch družstiev. No práve tí na prievidzskej strane zlyhali. Inter pár sekúnd pred koncom viedol a Baníci mali posledný útok, no rozhodujúcu prihrávku vypichol brat Bena Udriha Sam a rozhodol o víťazstve Bratislavy. Treba spomenúť, že bol plný dom, ale najmä diváci z Prievidze predvádzali úžasnú šou. Batina ich dokonca nazval najlepšími na svete. V živote som nič podobné nevidel,priznal sa po zápase a to pochádza z Balkánu.

Tréner Krajnovič mal po zápase ťažké srdce na rozhodcov. „Dnes sme si zaslúžili vyhrať my. Poviem Vám to takto, som tu už osem rokov, mám za sebou nejaké úspechy s tímami s priemernými rozpočtami, povedzte mi, prečo musia Interu pomáhať rozhodcovia? My sme vystrelili prvú šestku v 29. minúte. Takto sa basketbal na Slovensku nikdy nepohne ďalej. A pritom tu máte talenty a trénerov, ktorí ho môžu posunúť vyššie. No takto nie.“

Tréner Interu Meleščenko kontroval, že Prievidza má polovicu útokov len trojky, tam kto bude pískať fauly? Dneska im padalo s rukou, bez ruky, klobúk dole. Prvý polčas sme boli nejakí mäkkí, sám neviem prečo. No chvalabohu, moji chlapci zabrali, bojovali a zápas sme vyhrali. Viem, že v Prievidzi to bude oveľa ťažšie, no pripravíme sa nato za ten týždeň. Vedieme 2-0 a to je podstatné.“

Po sobote je jasné tretie miesto v našej najvyššej súťaži. Získali ho hráči Svitu, ktorí zdolali Komárno 2-0 na zápasy.