Main Content

Hamšík klub nezmení, už aj na hlave to má belasé

pondelok, 5. máj 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hamšík klub nezmení, už aj na hlave to má belasé
Hamšík klub nezmení, už aj na hlave to má belasé | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma, alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

Marek Hamšík je obľúbenou témou, pretože vždy dokáže zaujať a je jedno ako. Najprv každou sezónou zlepšuje svoje čísla a talianske médiá ho predávajú do každého veľkého klubu sveta. Potom sa mu na istý čas prestane dariť a predávajú ho opäť. V reprezentácii vždy odovzdá všetko, nefláka sa, príde na každý zraz, ale aj tak sa dočká iba nadávok. Keď aj jeho prínos reprezentácii v poslednom čase musí byť viditeľný aj slepému, tak aj tak sa naňho nadáva, lebo je to Hamšík.

Slovenskú verejnosť si Hamšík „znepriatelil“ tým, že stále o ňom čítala, že ide tam a tam. Lenže tieto správy produkovali iba talianske média, ktoré potrebovali niečím zapĺňať svoje strany a slovenské agentúry, ktoré to posielajú ďalej, to iba preberali. Slováci takto nadobudli pocit, že on musí dať snáď gól v každom zápase ako Ronaldo. Lenže v reprezentácii sa trochu strelecky trápil, čiže terč bol jasný. No rád by som podotkol, že ak sa Hamšík trápil, tak čo potom iní? Veď iba Vittek má dvakrát viac gólov na konte ako on, Šesták iba o jeden viac a zvyšok je ďaleko za ním!

Nikdy som nenadobudol pocit, že Hamšík skutočne niekam prestupuje, lebo on to ani len nenaznačil. Teraz síce nedáva góly, ale to neznamená, že už musí ísť preč. Čisto hypoteticky, kam by mal ísť? Do Milána, ktoré bude bez Ligy majstrov? Do Manchestru United, ktorý si ju pozrie maximálne u suseda? A iná adresa, čo by bola v tejto chvíli aspoň trochu reálna, ma už ani nenapadá. Samozrejme, ak príde ponuka aká sa neodmieta, tak šanca tu je. Ale Neapol ťažko za menej ako 35-40 miliónov € vstane z postele a pôjde rokovať.

Neapol pôjde hrať Ligu majstrov, kde bude potrebovať hráča Hamšíkovho formátu. A ak bude chcieť ísť na titul, čomu verím, tak ho nepredá tiež. Hamšík je totiž spätý s Neapolom a keď je treba, tak bude rokovať aj s tamojšou mafiou, lebo má na to oprávnenie. On nie je len hviezda, ktorá príde na 2-3 sezóny a už ju idú speňažiť, on je Neapolčan. Domáci ho berú za svojho a on sa v meste cíti ako doma. Najlepšie o tom svedčí fakt, že sa stal kapitánom mužstva.

A Neapol nie je hociaké mužstvo, je to tím svetového formátu. Preto by sme si mali uvedomiť, že pre celé malé Slovensko je veľkou poctou, keď Marek Hamšík ako prvý zdvíha nad hlavu Taliansky pohár. Higuaín, Reina, Callejón, Albiol, Maggio, Inler a ďalší sa trofeje dotkli až neskôr. Budem naozaj veľmi zvedavý, kedy v budúcnosti sa stane, aby slovenský futbalista bol kapitánom veľkoklubu a mal celkovo v klube takéto postavenie. Ak príde u Hamšíka k zmene, tak maximálne na hlave, nie v hlave, hoci v oboch je to aktuálne belasé.

V diskusii sa vyjadrite, veríte v Hamšíkov prestup?