Main Content

Futbal: Tisíce fanúšikov a hráči si na Nou Came uctili pamiatku trénera Vilanovu

sobota, 26. apríl 2014 20:05 | Autor: TASR

Barcelona 26. apríla (TASR) - Tisíce fanúšikov futbalového klubu FC Barcelona sa spoločne s hráčmi zhromaždili v sobotu na štadióne Nou Camp, aby si tak uctili pamiatku trénera Tita Vilanovu. Niekdajší kouč katalánskeho veľkoklubu prehral nerovný boj s rakovinou.

Deň sa začal tým, že hráči Barcelony podpísali kondolenčnú knihu a minútou ticha si uctili pamiatku Vilanovu, ktorý skonal v piatok vo veku 45 rokov. Kluboví predstavitelia potom otvorili dočasné spomienkové miesto pre verejnosť, pričom vzdať hold prišlo takmer 10.000 smútiacich.

Na spomienkovom akte sa zúčastnil aj primátor Barcelony Artur Mas a klubový prezident mestského rivala Espaňolu Barcelona. "Sú to ťažké chvíle," povedal kapitán FC Barcelony Carles Puyol. "Poslali sme slová podpory jeho rodine a priateľom. Skvelý, kompletný a príkladný nás opustil. Je to veľká ujma."

Smrteľná choroba donútila Vilanovu odstúpiť z postu hlavného trénera Barcelony v lete po zisku španielskeho titulu 2012/2013. Predtým pôsobil štyri roky ako asistent úspešného Pepa Guardiolu, pričom počas tohto obdobia vyhral tím 14 z 19 možných titulov a trofejí.