Main Content

KHL: Pokovič ostáva trénerom bieloruského Dinama Minsk

utorok, 22. apríl 2014 18:05 | Autor: TASR

Minsk 22. apríla (TASR) - Ľubomír Pokovič povedie hokejistov Dinama Minsk aj v budúcej sezóne. Slovenský kormidelník podpísal v utorok s bieloruským klubom ročný kontrakt.

Ako informoval oficiálny web Dinama, realizačný tím v pozícii asistentov šéfa striedačky bude tvoriť trio Vladimír Kopať, Alexej Ščeblanov a Alexander Markickij.

Päťdesiattriročný Pokovič sa stal oficiálne hlavným koučom Minska v decembri minulého roka, po odvolanom Alexandrovi Andrijevskom však viedol tím už od konca novembra. S mužstvom síce obsadil v tabuľke Západnej konferencie po základnej časti poslednú priečku, sezónu si však jeho hráči ešte o niekoľko týždňov úspešne predĺžili. Dostali sa až do finále Pohára nádeje, v ktorom podľahli Avangardu Omsk 0:3 na zápasy. V tíme dohrali ročník aj obranca Richard Lintner a útočník Tomáš Surový.

Ľubomír Pokovič pôsobil v Diname Minsk ako hlavný tréner už v sezónach 2005/2006 a 2006/2007 počas účinkovania klubu v bieloruskej lige. Následne sa stal asistentom trénera Glena Hanlona na reprezentačnej striedačke Slovenska, od ročníka 2012/2013 však opäť pôsobil ako asistent nielen pri tíme Dinama Minsk, ale aj pri reprezentačnom výbere Bieloruska.