Main Content

Hollywoodsky hokej už aj na Slovensku!

nedeľa, 20. apríl 2014 11:55 | Autor: Jakub Mihálik

Hollywoodsky hokej už aj na Slovensku!
Hollywoodsky hokej už aj na Slovensku! | zdroj: © TASR

Že sa slovenský hokej nemôže priblížiť NHL? Stačí sa pozrieť na finálovú sériu v našej extralige.

Komentár Jakuba Mihálika

Hovorí sa, že play-off NHL je celkom iná súťaž. Každý, kto si pozrel aspoň jeden zápas toho prebiehajúceho, musí súhlasiť. To, čo predvádzajú zámorské kluby, je neuveriteľné. 

Nie je to len o tom slávnom nasadení, vysokej kvalite a hviezdnych menách. Tohtoročné play-off je už v prvom kole napínavé do takej miery, že by podobné scenáre nevymysleli ani klišé tvoriaci scenáristi Hollywoodu.

Neskutočné divadlo nám predviedli napríklad hráči Colorada. Všetci ste videli, ako Jack Johnson zachránil istý gól tesne pred čiarou, aby v zápätí Paul Stastny vyrovnal a v predĺžení rozhodol. Ak by nejaký dramaturg tvoril biografický film o Stastnom, nemusel by si ani vymýšľať napínavé momenty. V St. Louis zase domáci dvakrát prehrávali niekoľko sekúnd pred koncom, aby nakoniec vyrovnali a v predĺžení duel otočili. To isté sa dnes v noci v Pittsburghu podarilo Columbusu. Už šesť duelov sa rozhodovalo v predĺžení, a to nie sme ešte ani v tretine prvého kola. Scenár, ktorý môže napísať len slávna NHL.

Nie je to však výhradná záležitosť zámorskej súťaže. Po celosezónnej nude a kritike, ktorú zožala slovenská najvyššia súťaž, nám finále konečne ponúka dávku napätia. V play-off súbojoch neexistuje nič lepšie ako záverečný, siedmy zápas, zápas, v ktorom ide o všetko, zápas, ktorý nemá opravu. Navyše, táto finálová séria medzi Nitrou a Košicami už dvakrát dospela až k nájazdovej lotérii, čo ešte pridáva na zvýšenom tlaku. Keď už teda nie kvalitou, aspoň napínavosťou sa finálova séria slovenskej extralige približuje hollywoodskym hokejovým scenárom. Dúfam však, že na rozdiel od filmových trhákov, druhé, tretie a x-té pokračovanie extraligy bude len rásť na kvalite.