Main Content

Hokejbal - Zostava kola: Základná časť za nami

streda, 16. apríl 2014 08:36 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal - Zostava kola: Základná časť za nami
Hokejbal - Zostava kola: Základná časť za nami | zdroj: Adrián Danaj

V sobotu mala naša najvyššia hokejbalová súťaž posledné kolo základnej časti, v ktorom sa definitívne rozhodlo o osmičke postupujúcich. Minulotýždňové súboje si zopakujú Martin s Vrútkami a aj Pruské s Považskou Bystricou. Nitra z 1.miesta vyzve najúspešnejší klub – Ružinov. Minuloročné semifinále si zopakujú hráči LG Bratislava a Skalice.

Brankár – Kalis– LG sa doma znova rozbieha a čo je najdôležitejšie, že zadné rady konečne začínajú pred play-off zaberať. V poslednom kole sa hráči LG nemohli lepšie naladiť na play-off, ako víťazstvom nad odvekým rivalom z Ružinova. Výsledok 5:0 je zradný, no Kalis by vedel povedať prečo. Za otvoreného stavu 0:0, aj 1:0 pre domácich predviedol kľúčové zákroky zápasu, ktorý napokon skončil jednoznačne. Brankár LG sa tak odplatil trénerom za dôveru najlepším možným spôsobom.                         

ObrancaTitka  – Nitra mala pred play-off jasnú úlohu získať proti Pohroniu 3 body. Do listiny strelcov sa tak mohli zapísať aj tí menej tradiční a to využila aj opora zadných radov Titka. Ten strelami v sobotu naozaj nešetril a pálil zo všetkého. Z 13 gólov strelil dva, pričom oba padli z veľkej diaľky a oba boli naozaj vydarené. Jeden v početnej nevýhode, kde potvrdil pravidlo; keď nevieš čo s loptou vystrel. K tomu pridal jednu asistenciu a v poslednom zápase základnej časti patril medzi najaktívnejších.         

Obranca – Lukáč – Šikovný obranca s výbornou strelou spolu s celým tímom predviedli prvú tretinu výkon, ktorým nielen zosadili Pruské z čela tabuľky, ale sobotným víťazstvom si ho aj „vybrali“ do play-off. A že si na neho trúfajú bolo jasne vidieť. Lukáč prispel k trom bodom výborným výkonom vzadu a v ofenzíve si pripísal gól v presilovke, ktorým zvyšoval na pohodlných 3:0 a vyhnal Moška z brány Pruského.     

Útočník – Lipták  – Kežmarskému útočníkovi, ako aj celému tímu spod Tatier sa sezóna znova skončila predčasne. Najstatočnejší sa postavili proti Svidníku, ktorý ešte mal šancu na postup. Lipták patril k najaktívnejším a vo východniarskom derby sa určite nešetril a chcel nováčikovi znepríjemniť cestu do play-off. To sa mu v podstate podarilo a vďaka jeho gólom ostal Svidník pred bránami najlepších ôsmich. Lipták mohol streliť gól už v prvom dejstve, no dva kúsky si nechal do tretej tretiny, kde potvrdil svoju zohratosť s Teplickým.  

Útočník – Lihaň– Jeden z najskúsenejších Vrútočanov si v sobotu užíval derby zápas, v ktorom o nič nešlo, no prestíž bola veľká. Bojoval, behal a svojou hrou zamestnával celú martinskú obranu. Hoci neskóroval jeho dve gólové nahrávky boli ideálne a nebyť Ivádyho v bráne domácich, mohol mať Lihaň na svojom konte ešte viac asistencií.   

Útočník – Rampáček– Ofenzívna hviezda Skaličanov znova potvrdila, že keď nastúpi v zostave spolu s Martinusíkom, dokážu poraziť každého. Aj keď sa Záhoráci víťazstvom neposunuli v tabuľke vyššie a svojho súpera poznali už pred zápasom, zápas si užívali a pred play-off sa tak navnadili dobrou hrou a troma bodmi. Rampáček samozrejme prispel aj kanadskými bodmi. Jeden strelil a na druhý šikovne asistoval. Tento rok sa tento rýchlonohý útočník presadzoval najmä ako nahrávač.

ZOSTAVA 22. kola:

Kalis (LG)
Titka (Nitra)    Lukáč (Double Team)
Lipták (Kežmarok)     Lihaň (Vrútky)    Rampáček( Skalica)