Main Content

Hádzanárov Slovenska posilní šestica nových hráčov

štvrtok, 30. december 2010 18:30 | Autor: TASR

Hádzanári Slovenska zakončili vo štvrtok prvú časť záverečnej prípravy na 22. majstrovstvá sveta vo Švédsku (13. - 30. 1. 2011).

Zverenci trénera Zoltána Heistera odohrali v rámci sústredenia v Hlohovci dva víťazné prípravné duely s účastníkom MS Alžírskom (33:23 a 25:23). "S absolvovaným štvordňovým blokom prípravy môžem vysloviť spokojnosť. Chalani tvrdo makali. V druhom zápase s Alžírčanmi už bolo cítiť únavu. V porovnaní s prvým súbojom chýbala nášmu výkonu iskra a ani pohyb nebol taký, ako mal byť. Napriek tomu sme bojovali až do záverečného hvizdu a som rád, že sme sa na konci dokázali presadiť a strhnúť víťazstvo na našu stranu," povedal pre agentúru SITA Z. Heister po ukončení zrazu.

Kým v utorok mali Slováci duel s africkým tímom počas celého priebehu vo svojich rukách, čoho výsledkom bol hladký triumf, vo štvrtok videli diváci v hlohoveckej hale aj vďaka alžírskemu zlepšeniu vyrovnaný zápas od začiatku až do konca. "Súper hral agresívnejšie, mal lepší pohyb a veľmi chcel dnes vyhrať," poznamenal slovenský kouč na margo hry Alžírska. Reálnejšiu podobu naberá nominácia SR na svetový šampionát. Po tohtotýždňovom dvojzápase oznámil Heister mená štvorice, s ktorou už v ďalšej fáze prípravy nepočíta.

Naopak, do kádra na najbližšom zraze pribudne šestica legionárov, ktorá teraz chýbala pre klubové povinnosti. "Nebolo to ťažké rozhodovanie, z nominácie vypadli štyri spojky Strapko, Guzy, Pekár a Masica. Po Novom roku privítame 12 hráčov zo súčasného kádra, ku ktorým pribudnú brankár Pramuk a spojky D. Valo, Cs. Szücs, Kukučka, L. Tarhai a Nižnan. Z tejto osemnástky potom po návrate z turnaja v Poľsku určím konečný 16-členný výber, s ktorým pocestujeme na MS do Švédska," dodal Zoltán Heister k hráčskym zmenám v družstve.
Slovenskí hádzanári majú teraz dvojdňové voľno a opäť sa zídu v nedeľu 2. januára 2011 v Hlohovci, kde v utorok 4. 1. absolvujú aj slávnostné vyhlásenie výsledkov ankiet SZH. V stredu 5. 1. odcestujú do Poľska, kde sa v termíne 6. - 8. 1. predstavia v Gdyni na Novoročnom turnaji s tradičnými účastníkmi - Poliakmi, Maďarmi a Čechmi. Potom nasleduje deň voľna a 10. januára záverečný zraz v Bratislave, po ktorom je už na programe len odlet do Švédska. Slováci si pri svojom druhom štarte na svetovom šampionáte zahrajú na MS 2011 v základnej D-skupine v Göteborgu spolu so Švédmi, Poliakmi, Kórejčanmi, Argentínčanmi a Čiľanmi.

Nominácia na sústredenie pred Novoročným turnajom v Gdyni:
brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomeration HB/Fr.), Teodor Paul (FTC-Sporek Budapešť/Maď.), Martin Pramuk (Pfadi Winterthur Handball/Švaj.)
pivoti: Andrej Petro (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Michal Kopčo (RK Croatia Osiguranje Záhreb/Chorv.), Martin Mazák (FTC-Sporek Budapešť/Maď.)
krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Tomáš Urban (Tatabánya Carbonex KC/Maď.), Tomáš Straňovský (Pick Szeged/Maď.), Radoslav Antl (Tatran Prešov)
spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Csaba Szücs ml. (TV Grosswallstadt/Nem.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/Švaj.), Ladislav Tarhai ml. (Pfadi Winterthur Handball/Švaj.), Juraj Nižnan (HSG Raiffeisen Bärnbach-Köflach/Rak.), František Šulc ml., Maroš Baláž (obaja Pick Szeged/Maď.), Peter Tumidalský (Tatran Prešov)
© WEBNOVINY