Main Content

Hokejbal: EXTRALIGA: Ďalšie dvojkolo pre niektoré tímy

piatok, 4. apríl 2014 13:15 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: EXTRALIGA: Ďalšie dvojkolo pre niektoré tímy
Hokejbal: EXTRALIGA: Ďalšie dvojkolo pre niektoré tímy | zdroj: Adrián Danaj

Po minulotýždňovom dvojkole je na programe úplné 21.kolo, ktoré napovie o mužstvách, ktoré sa pozrú do play-off a aj o tých, ktorí skončia sezónu budúci víkend. Bojovať sa bude aj na špici tabuľky. Pruské aj Nitru čaká dvojkolo a tak to majú obe mužstvá vo svojich rukách. Priamy súboj o 6.miesto sa odohrá vo Vrútkach. Posledný domáci zápas odohrá Pohronie. Čo čaká každý tím tento víkend?

SOBOTA – 5.4.(21.kolo), NEDEĽA – 6.4. - Dohrávky

ŠK 98 PRUSKÉ – súperi Martin (sobota), Kežmarok (nedeľa) 13:00
Pruské šliape ako hodinky a tím nielenže drží pokope, ale pribudla k nemu posila do zadných radov – Palák, ktorý ihneď zapadol do kostry tímu. Duel v Martine je pre Považanov kľúčový, a ak si chcú udržať líderskú pozíciu musia bodovať. Doma na jeseň vyhrali najtesnejšie 1:0, podobné taktické preteky to môžu byť aj v sobotu. Nedeľný zápas s Kežmarkom bude veľa závisieť od tímu z východu a jeho vyhliadkami na play-off. Pruské však bude na domácom ihrisku favoritom.

NITRIANSKI RYTIERI NITRA – súperi – Kežmarok (sobota) 13:00, Jokerit (nedeľa) 11:00                    
Rytieri počas minulého víkendu naplno ukázali svoju silu. Hoci to boli úplne odlišné zápasy, z Turca si odniesli plných 6 bodov a dýchajú Pruskému na krk. V sobotu vyhrali zápas už v 10.min zápasu, v nedeľu vo Vrútkach dokonale otočili priebeh. Teraz čaká majstra domáce dvojkolo s tímami, ktoré jednoducho musia vyhrať. S Kežmarkom to bude behavý duel. O favoritovi sa baviť nemusíme, východniari budú musieť podať výkon podobný tomu z Gajar. V nedeľu príde pod Zobor znova mužstvo, ktoré musí. Výhoda tak bude znova na domácich hokejkách, ktoré určite zamestnajú brankára hostí dostatočne.  

IMPERIAL VITAMINS MARTIN – súper Pruské (sobota) 13:00
V Martine nie je všetko v poriadku a odchod trénera to len potvrdil. Forma Martinčanov je ďaleko za jeseňou. Momentálne sú vitamíny na 3.mieste a pre udržanie si tejto pozície po základnej časti potrebujú vyhrať. Znova sa predstavia na domácom ihrisku, čo môže byť v zápase s Pruským miernou výhodou. Výhodou však nebude psychická pohoda a aj zdravotný stav niektorých opôr. V šlágri kola tak môže Martin iba prekvapiť a spomenúť si tak na úspešné štvrťfinále play-off práve proti Pruskému.  

HBK HOKEJMARKET SKALICA – súperi LG Bratislava (sobota)            
Aj v ďalšom tíme, ktorý sa síce nachádza vysoko v tabuľke, je po minulotýždňovom dvojkole o trénera menej. Na Záhorí tak majú problémy, ktoré ich v sobotu môžu pripraviť o 4.miesto. V priamom súboji sa predstavia v Petržalke u vicemajstra, ktorému podľahli na jeseň futbalovo 0:1. Podobné, gólovo chudobné predstavenie môžeme uvidieť aj v sobotu. Skaličania si potrebujú napraviť chuť.

LG AZHOKEJ BRATISLAVA – súperi Skalica (sobota) 13:00
LG sa počal minulého víkendu konečne predstavilo u súperov a konečne bodovalo. Hoci splnilo cieľ na polovicu, udržali si na dosah svojho sobotného súpera. Ten sa nenachádza v najlepšom rozpoložení a preto to budú chcieť hráči vicemajstra využiť a nielen ich preskočiť v tabuľke, ale aj konečne potešiť domáceho diváka výhrou. Motivácia LG je veľká, plus so Záhorákmi sa červeno-čiernym zvykne dariť. Poskočia domáci v tabuľke vyššie?

HBK KOMÉTA VRÚTKY – súperi Považská Bystrica (sobota) 13:00            
Vrútky majú za sebou vydarené dvojkolo, čo sa týka hry a predvedeného výkonu. Hoci na sobotné rekordné víťazstvo mladíci z Vrútok s majstrom nenadviazali, početné publikum určite nesklamali. Teraz im však pôjde o veľa. V priamom súboji privítajú vo forme hrajúci Double Team, ktorý stráca na domácich 3 body. Na malom ihrisku to tak bude boj o každú loptičku, ktorá bude mať cenu až teoretických 6 bodov.

PROTEF DOUBLE TEAM POVAŽSKÁ BYSTRICA – súperi Vrútky (sobota), Ružinov (nedeľa) 11:00
Považania časujú formu vynikajúco a minulý víkend nestratili po tímovom výkone na domácom ihrisku ani bod. Teraz sa predstavia na nepríjemnom ihrisku vo Vrútkach, no Protef potvrdil, že body vie zbierať aj z ihrísk favoritov. Súboj Jurošek – Bratina môže rozhodnúť o tom, kto skončí po základnej časti na 6.mieste. V nedeľu v dohrávke si zopakujú súboj spred 3 týždňov, kde práve Bratina vymazal strelcov Ružinova.  
 

ŠHBK RUŽINOV – súperi Jokerit (sobota) 11:00, Považská Bystrica (nedeľa)
Ružinovčania podobne ako jeho sok z LG doniesol z východu „iba“ 3 body. Tie zatiaľ stačia na 8.miesto,no v sobotnom derby súboji pôjde prakticky o zápas celej sezóny. Výhodou ŠHBK budú nielen skúsenosti, ale aj atypický povrch. Ružinov má všetko vo svojich rukách aj v nedeľu, kde sa bude chcieť pomstiť Považanom za prehru z domáceho prostredia. Ružinov tak čaká dvojkolo sezóny.

JOKERIT PETRŽALKA – súperi Ružinov( sobota), Nitra (nedeľa)
Žolíci klesli do nepostupových vôd a rovnako ako ich geografického aj tabuľkového suseda – Ružinov čaká kľúčový, rozhodujúci víkend sezóny. Z pohľadu na súperov majú dosť ťažké rozlosovanie. Oba zápasy odohrajú na ihriskách súperov, pričom sa bude jednať o úplne odlišné povrchy, ako je ten, na ktorom hrávajú domáce duely. Všetko však majú vo vlastných rukách. Kvalitu na to rozhodne majú a po roku by chceli byť znova vo vyraďovacích bojoch.

HbK LION SVIDNÍK – súperi Pohronie (sobota)
Lion zvládol dvojkolo na 50% percent. Ešte stále má šancu postúpiť do play-off, no musí sa pozerať aj na výsledky súperov pred nimi. Nováčik však potrebuje v prvom rade bezpodmienečne vyhrať u istého zostupujúceho do baráže. Doma vyhral 3:1 a podobný výsledok by bral určite aj teraz.

MŠK VEGOMONT KEŽMAROK – súperi Nitra (sobota), Pruské (nedeľa)
Kežmarčania taktiež nesplnili svoj plán a v domácom dvojkole nezískali 6 bodov. Mrzieť ich môže sobotné strelecké zaspatie, ktoré ich pravdepodobne bude stáť play-off. Kežmarok však stále žije, hoci pri pohľade na ich víkendový trip bude veľmi náročné získať plných 6 bodov. Nádej však je a východniari majú vo svojom tíme individuality, ktoré vedia rozhodnúť dôležité zápasy.  

N-SPORT TREND POHRONIE- BANSKÁ BYSTRICA – súperi Svidník (sobota) 17:00
Pohronie si minulý víkend zaručilo miestenku do baráže, ktorá už bola viac-menej istá. Po sobotnej hanbe si ako tak napravila chudobná výprava z Pohronia chuť v Martine a prehrala len 4:3. Chuť pred barážou si budú chcieť získať aj v poslednom domácom zápase, v ktorom domácim naozaj o nič nepôjde. Psychická záťaž bude tak na hosťoch, čo môže domácim vyhovovať. Znova závisí od súpisky domácich. Rozlúčia sa s divákmi nejakým bodom?