Main Content

Slovan bojuje nielen o svoju súčasnosť, ale hlavne budúcnosť

piatok, 4. apríl 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Slovan bojuje nielen o svoju súčasnosť, ale hlavne budúcnosť
Slovan bojuje nielen o svoju súčasnosť, ale hlavne budúcnosť | zdroj: © TASR

Hokejový Slovan síce skončil svoju sezónu už dávno, ale boje v ňom aj naďalej pokračujú. Tentoraz nie tie na ľade, ale také, ktoré vrhajú iba zlé svetlo, čo nemusí byť problém iba súčasnosti, ale aj blízkej budúcnosti.

Komentár Filipa Chudého

V belasej kuchyni to vrie, ale to čo si funkcionári klubu vo svojom hrnci navarili, to si musia aj zjesť. Nebudem tu teraz polemizovať, či hráčom meškajú výplaty mesiac, dva, alebo tri, pretože nie som na výplatnej páske klubu, a tak to ani nemôžem vedieť. Ale vec sa má tak, že tie výplaty meškajú, čo potvrdili obe strany, a to je problém. Nech klubový manažment nezľahčuje situáciu tým, že však hráči majú z čoho žiť, keďže dostali predtým pekné peniaze. Áno, určite majú na chleba a aj na drahšie komodity, lenže tu ide o princíp.

Ako by ste sa pozerali na spoločnosť, ktorá neplatí svojim zamestnancom výplatu načas? Vyvolávala by vo vás dôveru? Chceli by ste do takej ísť pracovať?

Nech je ako chce, tak už len takéto otázky by nahlodali dôveru v každú spoločnosť. A profesionálny športový klub je akciová spoločnosť, navyše verejne známa a potrebuje k svojej činnosti dobré meno. Slovan odchodom do KHL a prvou sezónou v nej získal skvelé meno, lenže na to už sadá pomaly prach. Nemožno žiť večne z jednej vydarenej sezóny, hoci Slovan z nej žiť chcel. Druhá sezóna klub vrátila do reality a hlavne posezónne udalosti sú hlavne o vytriezvení.

S minulosezónnym kádrom nemal na play-off ani najmenší nárok, na čom som poukázal už v auguste. Rozpočet totiž rozhoduje a ten má Slovan nízky. Občas sa to dá skryť skvelou atmosférou až eufóriou v celom klube, no taká nebola a ani nemohla byť, pretože to dosiahnete iba keď všetko funguje ako má. A v Slovane to momentálne nefunguje, čo vyvoláva otázky už do budúcej sezóny. Belasí potrebujú hráčsku kvalitu, lenže tá si vždy môže vyberať z viacerých ponúk a iba ťažko by niekto z elitných hráčov podpísal zmluvu s klubom, ktorý si neplní svoje záväzky.

A tak súčasné problémy sa netýkajú len minulej sezóny, ale už aj tvorby kádra pre tú budúcu. Každý hokejista, ktorý by pripadal do úvahy ako dobrá posila pre Slovan vie, aké majú Belasí starosti. A dobrí hráči sa podpisujú väčšinou hneď medzi prvými a čas podpisovania zmlúv a tvorby kádrom na sezónu už tu je. Preto by mal mať manažment Slovana eminentný záujem na tom, aby rýchlo získal späť pošramotené meno. Každý deň neistoty hrá proti nemu. Preto treba rýchlo ukončiť nezmyselné mediálne vojny, vyrovnať svoje záväzky a konečne myslieť aj na budúcnosť. Inak takýchto sezón a hlavne problémov bude viac.

V diskusii sa vyjadrite, čo hovoríte na vývoj situácie v Slovane?