Main Content

HOKEJBAL: Extraliga: Strelecká nádielka poznačila aj zostavu kola

streda, 2. apríl 2014 19:38 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Extraliga: Strelecká nádielka poznačila aj zostavu kola
HOKEJBAL: Extraliga: Strelecká nádielka poznačila aj zostavu kola | zdroj: Martin Šišovský

Cez víkend pokračovala extraliga kľúčovým dvojkolom, ktoré veľa napovedalo. Útočníci vôbec nešetrili brankárov a aj preto sa do zostavy kola dostali až 4 útočníci.

ZOSTAVA 19. a 20.víkendového kola:


                      Palko (Ružinov)
                                                    Palák (Pruské)
    B.Štefan(Svidník)    Koleno M. (Double Team)     Hlaváč (Vrútky)     Hrivnák(Nitra)

Brankár – Palko – Posila Ružinova sa uviedla cez víkend, a najmä v sobotu na výbornú. Neinkasovať v Kežmarku pri veľkej ofenzívnej sile domácich sa podarí málokomu a posila z hokeja tak vyhrala súboj s Náterom. V nedeľu síce inkasoval u nováčika viac ako domáci brankár, no treba pripomenúť, že na dôležitých bodoch z východu má zásluhu najmä Palko, ale aj celé mužstvo Ružinova.                         

Obranca –Palák  – Posila do defenzívy Pruského sa predstavila na domácej pôde a hneď zapadla do mužstva lídra. Strelil prvé extraligové góly, keď sa ako obranca nebál pustiť pred bránu Jokeritu. Druhý dokonca v oslabení. Pred Mišovcom si robil taktiež svoju prácu poctivo. Bývalý reprezentant do 20 rokov tak ukázal, že bude pre ŠK 98 veľkým prínosom.        

Útočník – B.Štefan – Najlepší strelec extraligy už tradične zamestnáva brankárov súperov a inak tomu nebolo ani cez víkend, keď prekonal oboch brankárov bratislavských súperov. Paradoxne, až 2 góly strelil vicemajstrovi, no na body to nestačilo. Oveľa väčšiu radosť mal v nedeľu, kde síce prekonal Palka iba raz, no jeho gól bol víťazným a znamenal dôležité 3 body. V posledných 2 kolách základnej časti to bude stáť práve na jeho streleckej aktivite.    

Útočník – M.Koleno  – Šikovný útočník Považanov nastúpil cez víkend iba na zápas proti Skalici a svojimi dvoma gólmi pomohol Double Teamu k 6-bodovému víkendu. Tretí gól bol zároveň víťazným a svoj dobrý výkon korunoval v poslednej minúte nahrávkou od ďalšieho muža Považskej Bystrice Bratinu. Koleno tak výrazne pomohol Protefu k ceste do play-off.  

Útočník – Hlaváč – Mladý útočník si spravil pri rekordnom víťazstve nad Pohroním osobný rekord a do štatistík si pripísal 8 bodov – 3 góly a 5 nahrávok. Nomináciu by si zaslúžil prakticky každý hráč Kométy, ktorá sa doslova bavila s Pohroním. Tieto kanadské body by však určite vymenil za body proti Nitre v zápase, ktorí mali Vrútočania výborne rozbehnutý. Hlaváč svojou rýchlosťou robil problémy obrane majstra, no bodovo sa reprezentant do 20 rokov nepresadil.

Útočník – Hrivnák – Opora reprezentácie a aj majstra výborne časuje formu a pred play-off ťahá Nitru na najvyššie priečky. Výborne zahral proti rodnému Martinu, domácich prakticky jeho lajna k ničomu nepustila, naopak strelila 2 góly, pričom Hrivnákov gól bol klincom do rakvy vitamínov. V nedeľu znova v Turci strelil gól, bývalému spoluhráčovi z Martina – Jurošekovi, keď si dobehol vlastnú strelu a vychutnal si oporu Vrútok pekným blafákom. Majster sveta sa tak strelecky rozbehol v posledných zápasoch.