Main Content

Futbal: Vukčevič 18 mesiacov po ťažkej havárii navštívil spoluhráčov

streda, 2. apríl 2014 19:05 | Autor: TASR

Berlín 2. apríla (TASR) - Boris Vukčevič 18 mesiacov po ťažkej automobilovej havárii v stredu po prvý raz navštívil spoluhráčov z nemeckého futbalového klubu TSG 1899 Hoffenheim.

Bývalý nemecký reprezentant do 21 rokov v septembri 2012 cestou na tréning ako hypoglykemik stratil za volantom vedomie a vo vysokej rýchlosti narazil do nákladného auta. Lekári v nemocnici v Heidelberg označili jeho stav za kritický, rodák z Osijeku bol takmer dva mesiace v kóme.

Z nej sa prebral 16. novembra 2012 a začal komunikovať s rodinou. Po náročnej rehabilitácii sa o rok a pol neskôr opäť stretol so spoluhráčmi. "Je skvelé byť späť. Veľa sa tu toho nezmenilo. Niekoľko spoluhráčov si pamätám, videl som tu aj nové tváre," citovala 24-ročného Vukčeviča agentúra Reuters.

Naturalizovaný Nemec dodal, že proces rehabilitácie sa v jeho prípade ešte neskončil. Podľa vlastných slov nevie, či ešte niekedy bude hrať profesionálny futbal. "Je to zdĺhavý a náročný proces. Lekári však povedali, že robím pokroky. A to ma motivuje najviac," dodal Vukčevič.

Hypoglykémia, ktorou mladý futbalista trpí, vzniká pri poruche rovnováhy medzi trvalým prísunom cukru do krvi na jednej strane a jej odsunom z krvi na strane druhej za účelom zapojenia do metabolických dejov.