Main Content

Hádzanári Slovenska sa postavia dvakrát proti Alžírsku

pondelok, 27. december 2010 14:30 | Autor: TASR

Slovenskí reprezentanti v hádzanej začnú hneď po Vianociach prípravu na 22. majstrovstvá sveta mužov vo Švédsku (13. - 30. 1. 2011). Na pondelkový podvečerný zraz v Hlohovci pozval tréner Zoltán Heister 16 hráčov.

"Našťastie nikto mi nehlásil žiadne problémy, preto očakávam príchod všetkých nominovaných," informoval agentúru SITA v pondelok na pravé poludnie kormidelník SR. V kádri zatiaľ chýbajú pre klubové povinnosti legionári pôsobiaci v Nemecku, Švajčiarsku a Rakúsku (D. Valo, Szücs ml., Kukučka, Tarhai ml., Pramuk, Nižnan, pozn.), šancu teda dostanú ďalší adepti na dres národného tímu. V nominácii sa okrem osvedčených tvárí objavili aj mená ako Strapko, Guzy či Masica, alebo po dlhšom čase sa vracia Pekár. "Čakám od nich, že svojimi výkonmi zabojujú o pozvánku do reprezentácie aj v budúcnosti," poznamenal Heister k svojim očakávaniam.

Súčasťou štvordňového sústredenia v Hlohovci budú okrem tréningového procesu aj dva zápasy s účastníkom MS 2011 Alžírskom. V utorkovom (28. 12. o 19.00 h) i vo štvrtkovom stretnutí (30. 12. o 10.30 alebo 11.00 h) budú mať slovenskí hádzanári jednu z posledných príležitostí zabojovať o nomináciu na svetový šampionát. "Je to tak, keďže na ďalší zraz 2. januára v Hlohovci dostane pozvánku už len 18 hráčov, z ktorých 16 pocestuje na MS do Švédska," zdôraznil Heister význam tothtotýždňových duelov. Slováci sa s Alžírčanmi doteraz stretli len raz - pred vyše dvanástimi rokmi sa v maďarskom Pécsi skončilo vzájomné meranie síl triumfom afrického tímu 29:24 (15:11).

"Pre nás je to dobrý súper nielen tým, že príde za nami na Slovensko, ale aj svojou kvalitou. Som spokojný, že máme možnosť tejto konfrontácie. Verím, že moja spokojnosť bude aj po zápasoch," dodal kouč Zoltán Heister. Po dvojdňovom voľne sa slovenskí hádzanári opäť zídu v nedeľu 2. januára 2011 v Hlohovci, kde v utorok 4. 1. absolvujú aj slávnostné vyhlásenie výsledkov ankiet SZH. V stredu 5. 1. odcestujú do Poľska, kde sa v termíne 6. - 8. 1. predstavia v Gdyni na Novoročnom turnaji s tradičnými účastníkmi - Poliakmi, Maďarmi a Čechmi. Potom nasleduje deň voľna a 10. januára záverečný zraz v Bratislave, po ktorom je už na programe odlet do Švédska. Slováci si pri svojom druhom štarte na svetovom šampionáte zahrajú na MS 2011 v základnej D-skupine v Göteborgu spolu so Švédmi, Poliakmi, Kórejčanmi, Argentínčanmi a Čiľanmi.

Nominácia hádzanárov Slovenska na dva priateľské zápasy s Alžírskombrankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomeration HB/Fr.), Teodor Paul (FTC-Sporek Budapešť/Maď.)
pivoti: Andrej Petro (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Michal Kopčo (RK Croatia Osiguranje Záhreb/Chorv.), Martin Mazák (FTC-Sporek Budapešť/Maď.)
krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Tomáš Urban (Tatabánya Carbonex KC/Maď.), Tomáš Straňovský (Pick Szeged/Maď.), Radoslav Antl (Tatran Prešov)
spojky: František Šulc ml., Maroš Baláž (obaja Pick Szeged/Maď.), Peter Masica (TSG Hassloch/Nem.), Marek Mikéci, Radovan Pekár (obaja Tatran Prešov), Martin Strapko (MŠK Hlohovec), Vladimír Guzy (1. MHK Košice)
© WEBNOVINY