Main Content

Hokejbal: EXTRALIGA: Kto s kým v dvojkole?

piatok, 28. marec 2014 11:13 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: EXTRALIGA: Kto s kým v dvojkole?
Hokejbal: EXTRALIGA: Kto s kým v dvojkole? | zdroj: Adrián Danaj

V rýchlom slede - 19. a 20.kolom pokračuje naša najvyššia hokejbalová súťaž. Každý tím sa pozerá na tie svoje dva zápasy, ktoré veľa napovedia o prvej štvorke, ale aj o postupujúcich do play-off zo spodných pozícii. Všetkým ide o veľa, preto sa pozrieme na každý tím osobitne.

SOBOTA – 29.3. (19.kolo), NEDEĽA – 30.3 (20.kolo)

ŠK 98 PRUSKÉ
Momentálneho lídra, ktorý má navyše zápas k dobru, čaká domáce dvojkolo, po ktorom si bude chcieť udržať 1.miesto. Týždenný oddych určite navnadil domácich hokejbalistov. V sobotu ich čakajú Skaličania, ktorým v prestrelke podľahli 6:5 po nájazdoch. Podobné ofenzívne divadlo si domáci nepripúšťajú. Ani v nedeľu nepricestuje na Považie defenzívne ladený tím. Jokerit naberá formu, no na Pruské to neplatí. Domáci ich vymazali aj na jeseň, po výhre 5:2 v Petržalke. Cieľ Pruského na domácom ihrisku je jasný – zisk 6 bodov a udržanie si terajšej pozícii. Prostredie aj kvalita tímu tomu predurčujú.

IMPERIAL VITAMINS MARTIN                            
Martin postihla menšia strelecká kríza, ktorá umožnila súperov predbehnúť ich, resp. sa priblížiť. Určite tomu boli na príčine náročné zápasy na ihriskách súperov. Tomu je už koniec, Martinčania sa do konca základnej časti predstavia už iba na domácej Sokolovni. Po troch prehrách ich čaká Nitra, ktorú na jeseň porazili. Teraz to však bude úplne iný zápas s odlišnými súpiskami. Martin by mal nastúpiť v plnej sile, rovnako ako majster. V nedeľu čaká na vitamíny Pohronie, ktoré môžu domáci odprevadiť do baráže.   

NITRIANSKI RYTIERI NITRA
Majster sa znova poriadne nadýchol a naháňa tímy na špici tabuľky. Pomaly, ale isto dobieha stratu z jesene a forma graduje v tom správnom čase. Práve v sobotu bude v priamom súboji o 2.miesto hrať proti Martinu, ktorému má z jesene čo vracať. Súperi sa dokonale poznajú, špecifické to bude pre Hrivnáka. Po sobotnom šlágri sa Nitrania presunú v nedeľu o pár kilometrov ďalej. Na malom vrútockom ihrisku to bude plné súbojov, šarvátok, ktoré vždy zdobia tieto duely. Minulý rok Nitrania premárnili 4-gólový náskok a prehrali. Dovolia si aj tento rok takýto luxus?

HBK HOKEJMARKET SKALICA                        
Skaličania sa pred náročným dvojkolom posilnili dôležitou výhrou proti Martinu a stále sa držia na kontakt so špicou tabuľky. Hneď v sobotu sa predstavia u lídra z Pruského, u ktorého sa vyhráva naozaj sporadicky. Skalopevná defenzíva preverí mladých Skaličanov, ktorí nastrieľali na jeseň Považanom 6 gólov. Rovnaká defenzíva čaká na Záhorákov aj o niekoľko kilometrov severnejšie. V Považskej, ktorá momentálne hrá výborne to budú mať zlato-bieli minimálne také ťažké, ako v Pruskom. Udrží Skalica po dvojkole kontakt s najlepšími?

LG AZHOKEJ BRATISLAVA
LG, treba napísať, že konečne, ukončil domácu šnúru zápasov. Tá im naozaj nevyšla a prehry ich odsunuli na 5.miesto. Vicemajster sa už sústredí na východniarske dvojkolo, v ktorom nielenže precestujú celé Slovensko, ale jednoznačne budú musieť doviesť nejaké body. Potrebujú ich nielen do tabuľky, ale aj ako psychickú vzpruhu. So Svidníkom aj Kežmarkom si doma poradili bez problémov. To bolo na jeseň. Svidník je v inej situácii a Kežmarok v úplne inej zostave ako v Petržalke.

HBK KOMÉTA VRÚTKY                        
Vrútky ako jediný tím nemenili svoju pozíciu a držia si pokojnú 6.priečku. Prehra v oslabenej zostave z Jokeritu ich môže mrzieť, pretože žolíci a aj tímy pod nimi sa im nebezpečne začínajú približovať. Kométa je na domácom malom ihrisku nepríjemným súperom. Navyše v úplne inej zostave sa predstaví proti Pohroniu, ktorému bude určite chcieť vrátiť prehru z jesene. V nedeľu naopak bude chcieť napodobniť výkon spred roka, kde majstra dokonale zaskočili. V sobotu musia a v nedeľu môžu bodovať.

JOKERIT PETRŽALKA
Žolíci sa posledné 3 zápasy rozstrieľali a 18 gólmi odprevadili svojich súperov. Aj preto sú momentálne v nabitej dolnej časti na 7.mieste. Cez víkend si však nemôžu dovoliť zaváhať. Najmä v sobotu to bude proti Double Teamu 6-bodový zápas. Jokerit bude chcieť napodobniť výkon z Petržalky, keď si s Protefom bez problémom poradili 6:3. Psychicky sú oba tímy v pohode, rozhodnúť môže súboj Bratina – Petrovič. V nedeľu cestujú žolíci do Pruského, kde ich čaká ešte ťažší zápas. Súperov si však ťažko vyberať a preto sa Jokerit musí pokúsiť o prekvapenie. Každý bod z tohto dvojkola bude pre Bratislavčanov dobrý.

ŠHBK RUŽINOV
Najúspešnejší klub je momentálne na 8.mieste. V poslednom kole sa navnadil a strelci sa chytili proti Pohroniu, ktoré vôbec nešetrili. 14 gólov je vizitka, s ktorou cestujú medvede na východ. Tam ich však čakajú Kežmarčania, ktorých Ružinovčania porazili na jeseň najtesnejšie 4:3. Rovnakým výsledkom 3:4 po nájazdoch podľahli prekvapujúco Svidníku, v ktorom to budú mať v nedeľu ťažké. Ružinovčania majú kolísavé výkony a preto môžu pokojne získať 6 bodov, ale rovnako aj 0 bodov.

PROTEF DOUBLE TEAM POVAŽSKÁ BYSTRICA
Hoci sú Považania na nepostupovom 9.mieste, majú pred sebou priaznivejšie vyžrebovanie ako súperi pred nimi. 9 bodov z posledných 3 zápasov hovorí o pohode v mužstve, ktoré určite nechce chýbať vo vyraďovacích bojoch. V sobotu sa budú chcieť pomstiť Jokeritu a v nedeľu Skalici, v ktorých na jeseň nezískali ani bod. Najmä s Jokeritom budú a mali by domáci bodovať, pretože pôjde o play-off. Ak napodobnia výkon so Svidníkom, môžu byť úspešní. So Skalicou to vždy býva vyrovnané a väčšinou platí – môj dom, môj hrad.

HbK LION SVIDNÍK
Lion bol až minulé kolo v Považskej porazený a prvý krát na jar odišiel nielen bodovo naprázdno, ale aj strelecky. Doma produkuje nováčik úplne inú hru, no tentoraz k nemu prídu ostrieľané mužstvá. Na jeseň splnil Lion cieľ a odviezol si z hlavného jedno víťazstvo. To by bral aj teraz, hoci môže poškuľovať po viacej bodoch. 10.miesto domáci určite neberú, no proti Bratislavčanom budú musieť bodovať, ak chcú pomýšľať na play-off. Podľa nás jedno bratislavské mužstvo môžu zdolať, však doma porazili tímy ako Vrútky, či lídra z Pruského.

MŠK VEGOMONT KEŽMAROK
Žiadny priaznivec kežmarského hokejbalu nevidí rád svoj tím až na 11.mieste. Domáci mali týždňový oddych zapríčinený maródkou. Majú tak zápas k dobru, ale až 6 bodovú stratu na play-off. O taký istý počet bodov sa však hrá tento víkend a hoci sa na ihrisku základnej školy v Kežmarku predstavia pojmy ako LG a Ružinov, nemusí ísť o nereálny cieľ. V bráne sa predstaví Náter, ktorý už má za sebou víťaznú premiéru. Navyše aj ďalší hokejisti, ktorí môžu pomôcť východniarom za ich hlavným cieľom, ktorý je všetkým žlto-modrým jasný.

N-SPORT TREND POHRONIE- BANSKÁ BYSTRICA
Pohronie sa nezadržateľne blíži do baráže, kde to nebude mať o nič ľahšie, ako teraz cez víkend. Turčianke dvojkolo, v ktorom môže posledný tím naozaj iba prekvapiť. Prekvapiť sa im podarilo na jeseň Vrútočanov, ktorých zdolali. Teraz sú však v inej situácii, navyše značne oslabení. Naposledy si vypili kalich horkosti v Bratislave, kde prehrali rekordne. Aj napriek tomu však mali sľubné šance, no ani v koncovke nemali šťastie. V nedeľu sa predstavia v Martine, kde sa im postavia spoluhráči Lunter s Ruttkayom, ktorý sa postarali o góly ešte na jeseň do siete Martina. Navyše aj Zuzin, ktorým vzrástla sila obrany. Pohronie síce má výborných hráčov, no nie na svojej strane.