Main Content

Hokejbal: EXTRALIGA: LG konečne zvíťaziť, v Považskej o 6 bodov

piatok, 21. marec 2014 10:49 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: EXTRALIGA: LG konečne zvíťaziť, v Považskej o 6 bodov
Hokejbal: EXTRALIGA: LG konečne zvíťaziť, v Považskej o 6 bodov | zdroj: Adrián Danaj

Ďalším, v poradí už 18.kolom pokračuje naša najvyššia hokejbalová súťaž. Aj táto sobota prinesie naozaj ďalšie hokejbalové lahôdky. Bezpochyby šlágrom kola bude repríza finále, ktorá sa odohrá v Bratislave. Ružinov favoritom kola, Považská Bystrica privíta čierneho koňa jari Svidník, zaujímavý bude aj duel na Záhorí, kde sa predstaví Martin. Jokerit privíta v zápase bez favorita Vrútky.

SOBOTA – 22.3.
18.kolo

ŠHBK Ružinov – N-Sport Trend Pohronie BB                         11:00
Ružinov sa v ďalšom domácom zápase predstaví proti poslednému Pohroniu, ktoré sa už asi viac sústreďuje na dohranie základnej časti, ako na záchranu. Partia okolo Nemčeka určite nepríde do Bratislavy v porazeneckej nálade, no otázny je počet hráčov. Domáci sú tak či onak jednoznačným favoritom na 3 body, ktoré si budú chcieť pripísať po zbabranom zápase s Považskou Bystricou.

LG AZhokej Bratislava – Nitrianski Rytieri Nitra                        13:00
LG piaty krát v rade privíta na svojom ihrisku nepríjemného súpera. Priam toho najťažšieho. Domáci potrebujú bodovať, no najmä začať hrať hokejbal podobný tomu z Winter Cupu. Vicemajster sa tak prepadol už na 5.miesto. Naopak Nitra zažíva vydarené obdobie a na jar ešte nestratila ani bod. Navyše posily sa ukazujú vo výbornom svetle a tak bude tlak na domácich, ktorí musia. Majster môže hrať uvoľnene a to môže byť jeho výhodou.  

HBK Hokejmarket Skalica    - Imperial Vitamins Martin                13:00
Zaujímavé, ofenzívne divadlo sa môže odohrať na Záhorí. Domáci sú na svojom ihrisku nepríjemným súperom, vedia tam poraziť každého. Martinčania zakončia svoj trip na súperových ihriskách v sobotu na Záhorí. Maródka by mala byť zažehnaná, preto sa očakáva vyrovnaný zápas. Oba tímy v poslednom kole prehrali a v tabuľke klesli. Kto sa tak dostane na víťaznú vlnu?

Jokerit Petržalka – Kométa Vrútky                        11:00
Jokerit je v nabitej spodnej časti po poslednom víťaznom zápase na 7.mieste. Žolíci si schuti zastrieľali u posledného N-Sportu, ale teraz ho čakajú Vrútky, ktorým na jeseň nestrelili ani gól. Futbalovo sa tešili Komeťáci, ktorých vtedy vychytal Petrovič. Aj vo Svidníku to bol boj s domácim brankárom, ktorý útočníci Kométy prehrali. Zápas bez favorita tak môže dopadnúť hocijako. Domáci musia bodovať, naopak Vrútky môžu.

Protef Double Team Považská Bystrica - HbK Lion Svidník                13:00
6-bodový zápas o play-off začne netradične popoludní na Považí. Protef naposledy prekvapil Bratislavu a rázne prehovoril o svojej účasti medzi najlepšou osmičkou. Tímový výkon podporený skvelým Bratinom môže priniesť body aj proti na jar neporazenému Svidníku. Ten si počína naozaj nečakane a aj v Považskej môže bodovať. Domáci si budú musieť dať pozor na oslabenia, ktoré ich takmer stáli body na Ružinove. Lion sa môže postarať o prekvapenie kola.

ŠK 98 Pruské – MŠK Vegomont Kežmarok                    
Zápas bol ligovou komisiou odložený na žiadosť hostí.