Main Content

Hokejbal: EXTRALIGA: Zmena na čele, Pohroniu sa približuje baráž

utorok, 18. marec 2014 19:11 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: EXTRALIGA: Zmena na čele, Pohroniu sa približuje baráž
Hokejbal: EXTRALIGA: Zmena na čele, Pohroniu sa približuje baráž | zdroj: Adrián Danaj

Naša najvyššia hokejbalová súťaž mala za 17.kolo. Niektoré zápasy poznačilo počasie, ktoré znížilo kvalitu zápasov. Naopak, muselo sa viac bojovať a tak máme po sobote nového lídra a aj situácia okolo spodných priečok o play-off sa začína zamotávať.

SOBOTA 15.3.
 

Nitrianski Rytieri Nitra 4:1 (2:0,1:1,1:0) HBK Hokejmarket Skalica
Góly: Chovan 2, Baláška, Hrivnák - Patinka
Domácim vyšiel vstup do zápasu ukážkovo a ich hokejová posila zo Zvolena sa presadila už v 3.min. Druhý gól si dali hostia v podstate sami. V presilovej hre daroval Chovanovi loptičku brankár hostí a domáci útočník nemal problém zvýšiť na 2:0. Skalica sa snažila do prestávky znížiť, bola rytierom vyrovnaným súperom, no kontaktný gól nedala. Skaličania do druhej tretiny vstúpili lepšie. Vypracovali si presilové hry a v 19.min Patinka prestrelil Dubnického. Hostia mali aj ďalšiu výhodu, no vyrovnať sa im nepodarilo. Domáci mohli zvýšiť náskok v presilovke 5 proti 3, no rovnako ju nevyužili. Až 29.minúta priniesla gól. Na konci peknej akcie  bol Hrivnák. Hostia hrozili z brejkov, no Dubnický svoj tím podržal. Tretia časť sa niesla v podobnom duchu ako tá druhá. Hostia sa tlačili pred bránu rytierov, no nepadlo im to tam. Naopak rozhodnutie priniesla dorážka Balášku, ktorý definitívne zlomil odpor hostí.  

MŠK Vegomont Kežmarok 3:1 (2:0,0:0,1:1) Imperial Vitamins Martin
Góly: Bednár, Drozd, Knapík - Kollár
Dôležitý zápas pre domácich začala podľa ich scenára a už v prvej tretine si vytvorili rozhodujúci náskok. Najskôr sa po buly presadil Bednár a v 14.min sa presadil Drozd, ktorý potrestal vylúčenie Zezulu. Oslabení hostia mali šance na zníženie, no do prestávky gól Náterovi nestrelili. Druhá časť sa niesla v znamení martinských presiloviek, no vitamínom to na ťažkom teréne nešlo aj vďaka výbornej obrane domácich. Hostia nevyužili ani vyložené šance a tak išli do poslednej časti s dvojgólovým mankom. Martin pritlačil v úvode, no Kežmarčania boli efektívnejší. Knapík strelou po zemi definitívne rozhodol o troch bodoch pre domácich. Hostia bojovali, no jednoducho im nešlo. Otvorili obranu a domáci mali niekoľko tutoviek zvýšiť vedenie. Skóre nakoniec uzavrel hosťujúci Kollár, ktorý v poslednej minúte strelil čestný gól hostí.

LG AZhokej Bratislava 2:4 (0:2,1:0,1:2) ŠK 98 Pruské
Góly: Šulc 2 - Chotár, Gavač, Doskočil, Fumač

Zápas na ťažkom teréne začali aktivitou domáci, no do vyloženej šance sa nedostali. Hostia hrali umne a každý rýchly protiútok smrdel gólom. Domáci pohrozili v presilovkách, no paradoxne najväčšiu šancu mal hosťujúci Doskočil. V 11.min sa skóre už menilo. Pruské zatvorilo domácich a Chotár spred modrej otvoril skóre. Domáci hrali nekoncentrovane a hostia hrajúci naozaj výborne išli do dvojgólového vedenia v oslabení. Gavač ušiel a nedal Kalisovu šancu. V 16.min mali domáci presilovú hru, ktorú Šulc spomedzi kruhov využil a vrátil domáci tím do zápasu. Kombináciu sťažoval ťažký terén a tak sa viac bojovalo ako hralo. Nástup do záverečného dejstva vyšiel opäť lepšie LG a Šulc svojim druhým gólom vyrovnal. Hostia sa nenechali zatlačiť do defenzívy a po buly a Doskočilovej bombe znova vyhrávali. Vicemajster mal možnosť vyrovnať v presilovkách, no Moško ukázal svoje umenie. Definitívu na hokejke mal Fumač, no jeho nájazd zneškodnil Kalis. Ten istý hráč si to vynahradil do prázdnej brány, keď pohodlne dopravil loptu do prázdnej brány a poslal Pruské na 1.miesto tabuľky.


ŠHBK Ružinov 2:3 (1:1,0:1,1:1) PROTEF Double Team PB
Góly: Danko 2 - Stráňovský 2, Čerňan
Ružinov znova potvrdil nevyrovnanosť výkonov v tejto sezóne a v sobotu sa postaral o prekvapenie kola. Nevýrazný výkon sa začal napĺňať v 9.min, v presilovej hre poslal hostí do vedenia Stráňovský.  Domáci odpovedali rovnakou mincou. Danko rovnako v hre 5 proti 4 vyrovnal na 1:1. V slabšom zápase nemali brankári veľa roboty. Na ďalší presný zásah si museli diváci počkať až do polovice zápasu. Čerňan prekvapil domáceho brankára a znova poslal hostí do vedenia. Tretia tretina sa niesla v znamení dobýjaní Bratinovej brány. Dlhá presilovka, niekoľko vyložených šancí, dokonca minútová presila o dvoch hráčov vyrovnanie nepriniesla. Necelé 2 minúty pred koncom prišlo zákonité potrestanie. Stráňovský sám pred brankárom blafákom zvýšil na 1:3. Dankov druhý gól už prišiel neskoro a preto si Považská Bystrica v 6-bodovom zápase pripísala dôležité body.

HbK Lion Svidník 3:1 (1:0,1:1,1:0) HBK Kométa Vrútky
Góly: Halás, Tipul, Raschman - M. Filo
Vyrovnaný a bojovný zápas priniesol duel nováčika s Vrútkami, ktorý chcel vrátiť Turčanom vysokú prehru z jesene. Aj sobotný zápas priniesol množstvo šancí na oboch stranách. Domáci sa ujali vedenia zásluhou Halása ešte v prvej 15-minútovke. Druhá časť priniesla po góle na oboch stranách. Za domácich skóroval Tipul, za hostí sa presadil Filo. Tretiu tretinu poznačil dážď, ktorý sa podpísal aj pod nervozitu na ihrisku. Nebezpečne sa šmýkalo a preto bola trestná lavica permanentne plná. Poistka a 3 body prišli definitívne 3 sekundy pred koncom. Raschman využil vabank hostí a udržal domácich v hre o vyraďovaciu časť.

N-Sport Trend Pohronie BB 3:7 (2:1,0:4,1:2) Jokerit Petržalka
Góly: Kohút, Nemček, Hanuska - Čapka 2, Kostka, Augustín, Ra. Kováč, Dudík, Varga

Hoci boli žolíci jasným favoritom začiatok zápasu vôbec nezvládli a po dvoch chybách v obrane prehrávali 2:0. Hostia boli lepším tímom, a ešte do prestávky znížili. Zaslúžil sa o to domáci ex-hráč Kostka. Od druhej tretiny to už bol zápas na jednu bránu a Petržalka bojujúca o play-off nenechala nič na náhodu. Najskôr kapitán Augustín a po ňom Kováč z buly priklonili misky váh na stranu favorita. Keď Čapka prepálil Sykorku nik nepochyboval o víťazstve hostí. Dudik v presilovke zvyšoval už na 2:5, keď dorazil Vargovu nahrávku. Jokerit diktoval tempo aj v poslednej časti. Čapka v tretej tretine znova od modrej prepálil – 2:6. Žiar po buly síce znížil na 3:6 Hanuskom, no konečné slovo mal Varga, ktorý upravil skóre na 3:7.