Main Content

Hokejbal: EXTRALIGA: Dočká sa LG domáceho víťazstva?

piatok, 14. marec 2014 12:50 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: EXTRALIGA: Dočká sa LG domáceho víťazstva?
Hokejbal: EXTRALIGA: Dočká sa LG domáceho víťazstva? | zdroj: Adrián Danaj

Ďalším, v poradí 17.kolom pokračuje naša najvyššia hokejbalová súťaž. Aj túto sobotu nebude núdza o napínavé stretnutia. Dve stretnutia v Bratislave, dve na východe, po jednom v Nitre a v Žiari nad Hronom. Hrá sa o ďalších 18 bodov. Ako si ich mužstva podelia?

SOBOTA – 15.3.
17.kolo

ŠHBK Ružinov – PROTEF Double Team PB                         11:00
Ružinov sa do jari odrazil tou správnou nohou a minulý víkend si pripísal výborných 5 bodov. Pevne tak kráča do play-off, a hoci majú tímy pred ním dostatočný náskok, Ružinov má pred sebou ďalší domáci zápas. Na svojom veľkom atypickom ihrisku dokáže poraziť každého. Protef si v dôležitom zápase poradil v Žiari s domácim, najmä vďaka výbornému Šimečkovi. Na Považí si tak môžu vyberať, kto pôjde chytať. Bojovný defenzívny výkon by im mohol priniesť body aj z Bratislavy.

LG AZhokej Bratislava – ŠK 98 Pruské                            14:00
LG má za sebou už tri jarné, domáce vystúpenia. Každé dopadlo rovnako. Strelecké trápenie, ktoré vyústilo do prehraných nájazdov. Ani tento víkend ich nečaká ich ľahké. Pruské podáva stabilné výkony podporené výbornými brankármi a práve s tými majú hráči LG problém. Doma je však vicemajster favorit, hoci je v tabuľke o niečo nižšie. Pre domácich hovorí aj neúčasť niektorých opôr hostí, kvôli nervóznemu záveru z Nitry z minulej nedele.

Nitrianski Rytieri Nitra – HBK Hokejmarket Skalica                    13:00
Majster ide na jar ako dobre namazaný stroj a v minulotýždňovom dvojkole si s prehľadom pripísal 6 bodov. Aj v sobotu bude proti Skalici favoritom, ktorej má čo vracať z jesene. Skaličania minulý týždeň nečakane zaváhali doma so Svidníkom, preto budú chcieť stratené body nahnať naspäť.  V Nitre sa však vyhráva ťažko, no kvalitu na to Záhoráci nepochybne majú. Šláger kola môže skončiť naozaj hocijako, no podľa nás Rytieri nepripustia druhú domácu prehru v tomto roku.

N-Sport Trend Pohronie BB – Jokerit Petržalka                          17:00
Ťažko hovoriť, či Pohronie vzdalo boj o vyhnutí sa baráži, no jeho strata na ostatné mužstvá sa zväčšuje. Posledný víkend hral N-Sport Trend lepšie, no bez gólov sa nevyhráva. Aj tentoraz to bude najmä o súpiske, kto a koľko hráčov sa postaví proti žolíkom. Jokerit strieda lepšie momenty s horšími, no ak chce ísť do play-off nemôže si dovoliť stratiť čo i len bod. Zabojujú domáci, alebo budú hosťom iba tzv. sparingpartnerom?

MŠK Vegomont Kežmarok – Imperial Vitamins Martin                13:00
Kežmarok na západe republiky sklamal a z minulotýždňového tripu nedoniesol ani bod. Chuť si budú chcieť východniari napraviť na domácom ihrisku. Na jeseň sa tešil líder po domácej výhre 3:1 nad oslabeným Kežmarkom. Teraz sa situácia vymenila a maródka trápi mužstvo vitamínov. Špecifický nádych bude mať duel pre Nátera, kmeňového hráča Martina, ktorý sa postaví proti „svojim“. Rovnako Ľupták, obranca Martina sa postaví proti svojim ex-spoluhráčom. Potvrdí Kežmarok svoju ofenzívnu silu, alebo si Martin pripíše ďalšie body do tabuľky?
 

HbK Lion Svidník – Kométa Vrútky                                                 15:00
Pred týždňom by sme písali o Kométe ako jasnom favoritovi. Dnes je situácia trochu odlišná a domáci si proti Vrútkam trúfajú na víťazstvo. Nemožno sa im čudovať. Vyhrať v Skalici nedokázal ani majster. Lion tak môže pomýšľať na play-off. Na vyraďovacie boje myslí aj Kométa, ktorá však potrebuje každý bod. Minulotýždňové zápasy potvrdili veľký potenciál tímu podporený výborným Jurošekom. Ten však bude vo Svidníku chýbať. Využijú to domáce posily?