Main Content

HOKEJBAL: Extraliga: Zostava prvého jarného dvojkola

streda, 12. marec 2014 14:00 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Extraliga: Zostava prvého jarného dvojkola
HOKEJBAL: Extraliga: Zostava prvého jarného dvojkola | zdroj: Adrián Danaj

Minulý víkend sa opäť rozbehla po zimnej prestávke hokejbalová extraliga. Na programe bolo dvojkolo a tak sme boli svedkami 12 zápasov, z ktorých sme znova vybrali tých najlepších.

ZOSTAVA 15. a 16.kola:                   
                                 Petrovič (Jokerit)
     Pečimut (LG AZhokej)       Zelenka (Skalica)
Ladiver (Nitra)  Polák (Ružinov)   Kohútiar (Svidník)

Brankár – Petrovič– Bolo ťažké určiť, ktorý brankár si zaslúži hviezdu víkendu. Napokon padla voľba na skúseného brankára Jokeritu, ktorý chytal v nedeľu proti Kežmarku a proti východniarom bol oporou. Spoluhráčom vlieval svojimi zákrokmi istotu a o čisté konto ho pripravila jedna akcia. Aj vďaka jeho forme môžu žolíci stále myslieť na play-off. Vydarený víkend majú za sebou aj Bziňák a Bohdaň.       

Obranca – Pečimut – Hoci LG prehralo v oboch súbojoch, obrana vicemajstra predvádzala dobré výkony. Pečimut svoju sobotnú chybu napravil v nedeľu a práve jeho gól v nedeľu naštartoval domácich. Tí sa však trápia najmä v útoku, strelecky a aj šťastie sa im v rozhodujúcich chvíľach odkláňa. Obrana LG však nesklamala a nedovolila hosťom množstvo vyložených šancí.      

Obranca – Zelenka– Bývalý hráč Jokeritu potvrdzuje v skalickom drese svoje kvality. Obrana Záhorákov bola v sobotu na výbornú a neinkasovala ani raz. Zelenka si poctivo odviedol svoju robotu. V nedeľu to boli nanešťastie pre Skalicu iba jeho góly, ktoré prekonali brankára hostí a to bolo málo. Na obrancu sú 2 góly viac ako slušná vizitka.

Útočník – Ladiver– Opora majstra predvádza stabilné výkony. Tréner reprezentácie do 16 rokov bol bodovo produktívny najmä v sobotu, keď sa podieľal na štyroch góloch. 2 dal a 2 nachystal svojim spoluhráčom. V nedeľnom šlágri bol často vyťažovaný hlavne pri oslabovkách, kde riešil defenzívne povinnosti.   

Útočník – Polák– Starší, skúsený center vypomáha svojmu klubu aj vo svojich rokoch a v oboch domácich zápasoch rozhodol. V sobotu strelil víťazný gól Vrútkam a v nedeľu v predĺžení rozhodol aj o druhom víkendovom víťazstve Ružinova, ktorý pri takýchto výkonoch nemôže v play-off chýbať.     

Útočník – Kohútiar– Posila z hokeja a majster sveta do 18 rokov z Mostu opäť ukázal prečo bol v reprezentácii a v oboch zápasoch bol kľúčovým hráčom nováčika. V sobotu si to odniesol Jokerit, keď mu strelil 2 góly a na jeden prihral. V nedeľu si plnil aj defenzívne povinnosti a aj tými prispel k výbornému, 6-bodovému víkendu Lionu.