Main Content

Hokejbal: Majster aj nováčik bodovali naplno + TABUĽKA

utorok, 11. marec 2014 11:19 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: Majster aj nováčik bodovali naplno + TABUĽKA
Hokejbal: Majster aj nováčik bodovali naplno + TABUĽKA | zdroj: Ivana Bilačičová

Naša najvyššia hokejbalová súťaž mala za sebou dvojkolo - plnú porciu 12 zápasov. V šlágroch sme videli všetko – góly, nájazdy, bitky.

Majster a nováčik majú za sebou 6 bodový víkend. Svidník dokonca priniesol plný počet bodov zo súperových ihrísk. Ružinov si pripísal dve výhry, naopak mestský rival z LG prekvapujúco dve prehry po nájazdoch.  Pohronie nebodovalo a výrazne sa tak priblížilo baráži.

SOBOTA 8.3.

Nitrianski Rytieri Nitra 6:2 (2:0,2:1,2:1) PROTEF Double Team PB
Góly: Ladiver 2, Thron, M. Slovák, Rímsky, Beniač - Demáček, Stráňovský

Domáci favorit od začiatku diktoval hru a bol aktívnejší. Výsledkom ich aktivity boli dva góly v prvej tretine. V 8.min otváral skóre Ladiver v presilovej hre a na pohodlný dvojgólový náskok zvyšoval Thron v 12.min. Druhá časť mala podobný obraz, Rytieri išli do vedenia 3:0 zásluhou Slováka, ktorý v početnej výhode prestrelil Bratinu. Chvíľkovú nekoncentrovanosť majstra využil v 28.min Demáček a znížil na 3:1. Rímsky však gólom do šatne upokojil domácu kabínu. Na začiatku posledného dejstva mali hostia výhodu o dvoch hráčov a Stráňovský znižoval – 4:2. V 36.min mali domáci možnosť trestného strieľania, no Slovák svoj druhý gól nepridal. O minútu neskôr však nemal problém skórovať Beniač, ktorý dostal peknú nahrávku od Ladivera. V 40.min uzavrel vydarené stretnutie Ladiver.

N-Sport Trend Pohronie BB 0:5 (0:2,0:1,0:2) ŠK 98 Pruské
Góly: Vozár 2, Maděra, Gavač, Cíbik

Favorit bol v tomto zápase jasný a od začiatku to bolo na ihrisku vidieť. Maděra ani Chotár ešte neprekonali domáceho Sýkorku, no Vozár v 5.min po peknej akcii už otvoril skóre. Prevahu hostí korunoval druhým gólom Maděra, ktorý spred brány zvýšil na 0:2. Hostia mohli zvýšiť svoj náskok, no v presilovej hre o dvoch hráčov namiesto streľby viac kombinovali. Druhá tretina začala podobne ako prvá, v 18.min Gavač zvýšil už na 0:3. Domáci mohli znížiť Nemčekom, no jeho nájazd vychytal Moško. Následne sa vylučovalo a hra bola často prerušovaná. Štvrtý gól Pruského padol až v 38.min, po rýchlom prečíslení. Skóre uzatvoril Cibík, keď vo vlastnom oslabení dorazil za bezmocného Sýkorku.
 
LG AZhokej Bratislava 1:2sn (1:0,0:1,0:0- 0:1) Imperial Vitamins Martin
Góly: Ondrušek - Zetík, rozh. sam. nájazd: Michnáč

Dôležitý zápas pre obe mužstvá odštartovali lepšie favorizovaní domáci, ktorí sa pustili do hostí. Tí však umnou hrou a dobrými zákrokmi Bohdaňa držali stav 0:0. Domáci išli do vedenia v 12.min, keď po buly Muller vystrelil a Ondrušek zmenil tesne pred brankárom smer lopty. Domáci boli do klaksónu lepším tímom, no skóre sa nemenilo. Do druhej časti vybehol Martin na domácich, no z tlaku gól nevyťažil. Domáci mohli zvýšiť na 2:0 Ondrušekom, no Bohdaň vytiahol zákrok zápasu. Z následnej akcie, ktorá pokračovala hosťujúci Zetík dôsledne napádal, vybojovala loptu a prekonal aj brankára domácich. Následne mali oba tímy výhody presilových hier, no ani jeden tím nedokázal využiť početnú výhodu. Na začiatku tretej tretiny mali domáci možnosť trestného strieľania. Šulc však Bohdaňa neprekonal. Hosťujúci brankár mal svoj deň aj pri strelách Vavra, či Zemeša. Na druhej strane mohol rozhodnúť v úniku Orechovský, ale ani on nedal . Tak sa muselo ísť do predĺženia. Tam mal šancu rozhodnúť Drozdík, za hostí Zezula. V nájazdoch sa presadil len hosťujúci Michnáč, ktorý zabezpečil vitamínom bol navyše.

Jokerit Petržalka 4:6 (1:2,0:1,3:3) HbK Lion Svidník
Góly: Varga, Dudík, Ra. Kováč, Mikolášek - Kohútiar 2, Halás, Vook, B. Štefan, Raschman

6-bodový zápas pre obe mužstvá začali, na prekvapenie všetkých, aktívnejšie hostia. Posilnení, sa viac tlačili pred Oborila. Skóre otvoril Kohutiar a domácich zaskočil nováčik druhým gólom Raschman. Domáci stihli do prvej prestávky odpovedať Vargom, ktorý prekonal Svitanu. Druhá tretina priniesla domáci tlak, no hráči Jokeritu sa nevedeli presadiť a tak prišiel trest od Štefana, ktorý nekompromisne zvýšil na 1:3. Tretiu tretinu začali strelecké preteky. Domáci znížili, no hostia vždy dokázali odpovedať. Lion si za predvedenú útočnú hru zaslúžil bodovať a v 6-bodovom zápase pustil domácich k slovu až za stavu 2:5. Nováčik si však náskok udržal a pripísal si do tabuľky dôležité 3 body.

ŠHBK Ružinov 3:1 (0:1,1:0,2:0) Kométa Vrútky
Góly: Mydla, Polák, Danko – Lihaň

Posilnený Ružinov sa pustil do Vrútok, no Jurošek v bráne podržal svoj tím. Kométa začala vystrkovať rožky a  Lihaňovov strelou išla do zaslúženého vedenia. Domáci mali viacero šancí vyrovnať, no brankár hostí si v prvej 15-minútovke udržal čisté konto. V druhej časti sa po chybách hosťujúcej obrany rútili sami na Jurošeka viacerí domáci útočníci, no neuspeli. Vyrovnať sa podarilo až Mydlovi, ktorý prestrelil hosťujúcu obranu. Do poslednej časti sa išlo vo vyrovnanom stave, domácim pomohla konštrukcia brány. Na druhej strane sa však Polák nemýlil a prekonal bezmocného Jurošeka. Svoj strelecký deň zavŕšil Danko gólom v tretej tretine. Jeho bombu zastavila až sieť. Ružinov si tak vo vyrovnanom zápase pripísal 3 body a nielen vrátil Kométe vysokú prehru z jesene, ale aj sa jej priblížil v tabuľke.  

HBK Hokejmarket Skalica 3:0 (2:0,1:0,0:0) MŠK Vegomont Kežmarok
Góly: Sobol, P. Janáč, P. Smetana

Útočný hokejbal sa hral na Záhorí, kde sa predstavil Kežmarok. Domáci boli v úvode aktívnejší, z čoho vyťažili presilovú hru. Tú tvrdou ranou v 7.min ukončil Sobol a poslal domácich do vedenia. O 2.min to už bolo 2:0. Janáčovi sa so šťastím odrazila lopta a domáci útočník nemal problém skórovať. Posila Kežmarku, brankár Náter sa potom vyznamenal pri šanciach domácich. Na druhej strane mali útočníci hostí sľubné pozície na gól, no chýbalo im aj šťastie. Najväčšie šance na zníženie mali rýchlici Oravec a Teplický. Domáci v druhej tretine mali šancu poistiť svoje víťazstvo, no tretí gól prišiel až v 26.min. Znova to bola presilová hra, v ktorej sa tento krát presadil Smetana. Hostia sa tlačili pred brankára domácich, no gól im nebol dopriaty. Skalica tak potvrdila tabuľkové postavenie a v zápase chudobnom na góly si pripísala dôležité 3 body.


Nedeľa 9.3.
 
Nitrianski Rytieri Nitra 3:1 (2:1,1:0,0:0) ŠK 98 Pruské
Góly: Hrivnák, Cajchan, Káčer – Cíbik

Šláger 16.kola priniesol hokej bal najvyššej kvality. Hoci bolo Pruské v tabuľke vyššie ako majster, domáci boli favoritom. To sa potvrdilo aj na ihrisku. Hneď v 2.min otváral skóre domáci obranca Káčer. Nitra bola pri chuti a jej aktivitu zužitkoval Cajchan, ktorý po vyšachovaní hosťujúcej obrany zvýšil na 2:0. Hostia ešte v tej istej minúte odpovedali Cibíkom a dostali sa späť do zápasu. Nitre vyšiel aj vstup do druhej časti. Hrivnák sa individuálnou akciou presadil popri mantineli a zvýšil na 3:1. Zápas znervóznel, čoho výsledkom boli rodiace sa šarvátky a vylúčenia. Domáci ubránili všetky oslabenia. Tretie dejstvo prinieslo bojovný hokejbal, oba tímy nevypustili ani jeden súboj. Hostia skúšali hru bez brankára, no bez výsledku. So záverečnou sirénou sa strhla hromadná bitka, ktorá pokazila dojem z výborného zápasu.

 

N-Sport Trend Pohronie BB 1:3 (0:0,0:1,1:2) PROTEF Double Team PB
Góly: Kamo - Stráňovský, Demáček, Škrabko

Dôležitý zápas sa odohral aj v Žiari. Domáci potrebovali bodovať, aby sa posunuli vyššie, naopak hostia potrebovali body pre play-off. Od začiatku to bol súboj brankárov a obrán, v polovici zápasu to bolo stále bez gólov. Brankár domácich vytiahol viacero pekných zákrokov. Na druhej strane mladý Šimeček, ktorý dostal prednosť pred Bratinom, rovnako ukázal svoje umenie. Niekoľko hráčov domácich sa v druhej časti rútilo na Šimečka, no ten svoj tím podržal. Hostia potrestali chybu v obrane súpera a v oslabení išli zásluhou Stráňovského do vedenia. Do tretej tretiny išli domáci s cieľom vyrovnať, no hostia sa ubránili a v presilovke zvýšil Demáček na 0:2. Domáci predsa len skórovali, keď Kamo bombou do vinkla znížil. Tretí, poisťujúci gól strelil obranca Škrabko do prázdnej brány, pri powerplay domácich. Hostia si tak pripísali 3 body najmä zásluhou mladého Šimečka, ktorý ukázal potenciál konkurovať aj Bratinovi.

LG AZhokej Bratislava 3:4sn (1:1,1:2,1:0 - 0:1) Kométa Vrútky

Góly: Pečimut, Ondriska, Zemeš - Kováč, Hlaváč, Kolčák, rozh. nájazd B. Javorka

Domáci favorit potreboval po dvoch domácich prehrách bodovať. V 7.min sa pekne predral pred Kalisa Kováč a otvoril skóre zápasu. Po góle sa začalo vylučovať a oba tímy mali možnosť vyskúšať si presilovú hru. V 13.min v presilovke Pečimut našiel medzeru medzi Jurošekovými betónmi a bolo vyrovnané. Druhé dejstvo sa hralo vo vysokom tempe, hostia išli do vedenia zásluhou osamoteného Hlaváča, ktorý zužitkoval presilovku. O 10 sekúnd bolo 1:3, Kolčák vystrelil od červenej, lopta chytila spätnú rotáciu a na prekvapenie všetkých skončila v bráne. Kuriózny gól bol navyše kontroverzný, nakoľko nebolo možné presne určiť, či lopta prešla celým objemom za čiaru. Domáci sa vrátili o minútu späť do zápasu. Ondriska znížil na 2:3. Domáci tlačili v tretej tretine, no šance rozhodnúť mali Vrútočania. Kalis však svoj tím podržal. V 39.min po kombinácii celého útoku vyrovnal Zemeš. Kométa na konci stretnutia doslova ponúkla LG rozhodnúť zápas svojou nedisciplinovanosťou, no dlhá presilovka 5 proti 3 nepriniesla gól. Ani následné predĺženie neprinieslo gól za Jurošekov chrbát a tak sa hráči LG aj v treťom jarnom zápase dostali až do nájazdov. Tam síce skórovali, no na extra bod im to nestačilo. Víťazný gól zaznamenal Javorka strelou nad lapačku.


ŠHBK Ružinov 4:3pp (0:1,1:0,2:2 - 1:0) Imperial Vitamins Martin
Góly: Huber, Holeš, Hírala, Polák -  Zetík, Zezula, Fedor

Zaujímavý zápas sa odohral v Ružinove, kde si domáci po sobotnej výhre nad Vrútkami trúfali aj na druhý turčiansky tím. Domáci začali aktívne, no úvodné strely gól nepriniesli. Naopak chybu v obrane domácich potrestal Zetík a priklonil misky váh na stranu hostí. Domáci hrozili najmä po buly, no v prvej 15-minútovke gól nedali. Druhá časť začala vo vysokom tempe, začalo sa vylučovať. Presilovku mali domáci i hostia, no gól prišiel až v závere prostrednej časti, keď domáci zužitkovali tlak Huberom. Ten prekonal Bohdaňa na dvakrát. Tretia tretina začala lepšie pre hostí, Borsik strelou na lapačku znova poslal hostí do vedenia. Gól bol uznaný Zezulovi. Domáci okamžite odpovedali a v prečíslení 2 na 1 Hírala vyrovnal. O necelé 2 minúty už domáci vyhrávali. Behúl posunul Holešovi a ten využil zakrytý výhľad Bohdaňa – 3:2. Prestrelku tretej tretiny ukončil Fedor, ktorý dosiahol kuriózny gól nohou. Gól však bol uznaný, pretože kopnutie obrancu vitamínov nebolo úmyselné. Zápas sa tak musel predlžovať a v ňom sa naskytla domácim presilová hra. 25 sekúnd pred koncom predĺženia ju využil Polák a zabezpečil pre Ružinov druhé víkendové víťazstvo.   

Jokerit Petržalka 6:1(1:0,2:1,3:0) MŠK Vegomont Kežmarok
Góly: Božík 2, Sodoma 2, Kostka, Takáč – Svitana

Jokerit si potreboval napraviť chuť po prehre so Svidníkom a predovšetkým bodovať. Od začiatku bol aktívnejší. Paradoxne, do vedenia išli domáci vo vlastnom oslabení, keď Božík prekonal Nátera. Kežmarok sa tlačil pred bránu domácich, no gól sa im nepodarilo dať. Naopak na začiatku druhej tretiny Kostka zvýšil na 2:0. Keď v 23.min upravil Sodoma na 3:0 zdalo sa byť rozhodnuté. Strelecké trápenie však odklial Svitana a vrátil hostí do zápasu. Tí mali možnosť priblížiť sa žolíkom v presilovej hre, no neuspeli. V tretej tretine domáci pridali poisťujúce góly a konečne podali výkon, ktorý im môže priniesť play-off. V bráne stál spoľahlivý Petrovič, ktorý s istotou riešil nebezpečné situácie. V 34.min si gól zaslúžil Takáč, v 38.min strelil Sodoma svoj druhý gól a 5 minút pred koncom sa druhý krát presadil aj Božík. V ďalšom 6-bodovom zápase tak Jokerit uspel a udržal sa tak na 8.mieste.

HBK Hokejmarket Skalica 2:4 (0:2,1:1,1:1) HbK Lion Svidník
Góly: Zelenka 2 - Oščipovský, B. Štefan, Halás, Sabol

Dobre naladení hostia cestovali do Skalice odčiniť vysokú prehru z jesene z domácej arény. Domáci si možno mysleli, že proti nováčikovi to pôjde samo, no Lion dokonale zaskočil Hokejmarket dvoma rýchlymi gólmi Štefana a Sabola rozhodujúce dvojgólové vedenie. Druhá tretina už bola z domácej strany lepšia, gól strelil Zelenka a čakalo sa na vyrovnanie. Gól však prišiel na druhej strane, keď sa presadil Oščipovský a znova to bolo o dva góly. Skaličania sa snažili, no Svitana držal nováčika v pohodlnom vedení. Tretia tretina mala podobný obraz, Skaličania sa tlačili do brány, hostia pozorne čakali a udržali si dvojgólové vedenie. Zelenka pridal svoj druhý gól, no na body to nestačilo. Svidník si pripísal 6 bodov za víkend a zo záchranárskych prác sa dostal na pozície, v ktorých môže bojovať o play-off. Naopak Skalica prišla o možnosť priblížiť sa vedúcej dvojici.

TABUĽKA po 16.KOLE:

1.    Martin                             16      10       3       2       1       53:23       38
2.    Pruské                            16     11      0      4       1       64:43     37
3.    Skalica                           16     10       2       0      4       68:41     34
4.    LG  Bratislava                  16      9      1       3       3       56:32     32
5.    Nitra                                15     10      0      1      4      71:35     31
6.    Vrútky                             16       6      4       1       5      59:41     27
7.    Ružinov                            15      5       1       2       7       48:64      19
8.    Jokerit                              15      5       0       1       9      47:48     16
9.    Svidník                             16      3       3       1       9      47:92     16
10.    P. Bystrica                      15      3       2       2       8      36:61     15
11.    Kežmarok                        16       4       0       1     11       53:66     13
12.    Pohronie                          16      0      2       0     14      29:85      4