Main Content

Hokejbal: EXTRALIGA: Tento víkend dvojkolo, ktoré veľa napovie

streda, 5. marec 2014 22:30 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: EXTRALIGA: Tento víkend dvojkolo, ktoré veľa napovie
Hokejbal: EXTRALIGA: Tento víkend dvojkolo, ktoré veľa napovie | zdroj: Adrián Danaj

Plná porcia zápasov. 12 duelov, v ktorých pôjde o veľa. Až 6 zápasov v Bratislave, po dva v Skalici, Žiari, Nitre. LG a Ružinov privítajú celky z Turca, ktorým majú čo vracať z jesene. Jokerit so Skalicou budú hostiť celky z východu Slovenska, ktoré môžu byť rozhodujúce o miestenky v play-off. Majster z Nitry začne jarnú časť domácimi zápasmi s Double Teamom a Pruským. Aj posledné Pohronie čakajú dva domáce zápasy so spomenutými tímami. Sobotným šlágrom je duel LG AZhokej s Imperialom, v nedeľu môžeme ako magnet kola označiť súboj v Nitre, kde sa predstaví Pruské.

SOBOTA – 8.3.
15.kolo

ŠHBK Ružinov – Kométa Vrútky                        11:00
Ružinov má za sebou kvalitnú zimnú prípravu preverenú kvalitným turnajom v Plzni. Odohral aj dva kvalitné prípravné zápasy, ktoré ukázali že Ružinov chce ísť v tabuľke iba vyššie. V sobotu má o motiváciu navyše, keď bude chcieť odčiniť vysokú prehru z Vrútok 1:7. Doma potrebuje Ružinov body, no Vrútky to na Ružinov v posledných zápasoch vie. Turčanom bude chýbať Čavajda, napriek tomu môžu s Jurošekom pomýšľať minimálne na bod. Tabuľkovo sú miernym favoritom.

LG AZhokej Bratislava – Imperial Vitamins Martin            12:00
Šláger kola medzi mužstvami, ktoré už majú za sebou prvé jarné zápasy. Domácim nevyšiel podľa predstáv. Vylámali si zuby na Bratinovi a tak si pripísali iba bod. V tabuľke tak klesli, no proti Martinu budú chcieť odčiniť zaváhanie a napodobniť semifinále z Winter Cupu. Martin naopak vstúpil do jari víťazne a do Bratislavy cestuje ako priebežný líder tabuľky. V hlavnom meste sa tak bude hrať lahôdka a boj dlhoročných rivalov na presné poludnie.

Nitrianski Rytieri Nitra – Protef Double Team Považská Bystrica    13:00
Majster taktiež cez zimu nezaháľal nielen na tréningoch, ale aj pri posilňovaní kádra. Obranca Roman Bujdák sa hneď v prvom zápase predstaví proti svojim bývalým spoluhráčom. Nitra myslí len na tie najvyššie ciele, preto je podobne ako pred týždňom LG proti Považanom jasným favoritom. Prehru z jesene z Považskej si však hráči spod Zobora dobre pamätajú.  Pozícia outsidera však Double Teamu vyhovuje a práve proti silným tímom to Bratinovi a spol. ide. Získajú ďalší bod na úkor favorita?

N-Sport Trend Pohronie BB – ŠK 98 Pruské                13:00
Z nášho pohľadu najjednoznačnejšie stretnutie kola. N-Sport Trend má za sebou minulotýždňové dvojkolo, v ktorom nebodovalo. Tým sa ešte viac priblížilo baráži, nehovoriac o odchodoch kľúčových hráčov, ktorí sa starali o väčšinu gólových momentov. Naopak v Pruskom po vydarenej jeseni spomínajú iba na tie najvyššie ciele. Konsolidovaný káder s vyrovnanými výkonmi je v sobotu jasným kandidátom na 3 body.
 

HBK Hokejmarket Skalica – MŠK Vegomont Kežmarok        13:00
Súboj dvoch útočných, nabehaných mužstiev, ktoré majú radi góly. Ofenzívne divadlo, ktoré aj napriek tabuľkovému postaveniu oboch mužstiev nemá jednoznačného favorita. Za domácich hovorí domáce prostredie. Tímy sa stretli aj na Winter Cupe a tam bol úspešnejší Kežmarok, ktorý to dotiahol až do finále. Skalica sa rozbehla minulý víkend bodovo aj strelecky a správne sa nabudila na náročnú jarnú časť. Kežmarok počas jesene nehral to, na čom sme boli od nich zvyknutí. Teraz ide východniarom o každý bod. Na Záhorí môžeme vidieť aj predĺženie.
 

Jokerit Petržalka – HbK Lion Svidník                    15:00
Zaujímavý bude aj popoludňajší súboj Jokeritu s nováčikom zo Svidníka. Žolíci nedoniesli pred týždňom z Martina ani bod, no nebyť mizivej koncovky mohli pomýšľať na lepší výsledok. Pozitívom boli nové tváre, ktoré sa ukázali v dobrom svetle, no proti nováčikovi už budú musieť bodovať, ak sa chcú pozrieť do play-off.  Zápas môžeme považovať za 6-bodový, domáci sú miernym favoritom, no Lion vie prekvapiť. Rozhodujúca môže byť aj dlhá cesta do hlavného mesta. Vráti Lion žolíkom prehru z jesene?

 

NEDEĽA 9.3.
16.kolo

ŠHBK Ružinov – Imperial Vitamins Martin                 11:00
Oba tímy budú mať v nohách po sobote ťažké zápasy. Ružinov potrebuje každý bod, aby si poistil play-off. Martin naopak môže hrať pod menším tlakom. Na jeseň to bol dlho vyrovnaný zápas, no vitamíny nakoniec zlomili odpor málo početnej družiny Bratislavčanov. Doma by mali byť domáci v plnej sile a aj preto očakávame zápas, ktorý môže dopadnúť naozaj hocijako.

Nitrianski Rytieri Nitra – ŠK 98 Pruské                    11:00
Šláger nedeľnej ponuky ponúkne súboj majstra so zimným tabuľkovým lídrom. V sobotných zápasoch sú oba tímy favoritmi, preto bude pred vzájomným zápasom veľa závisieť od sobotných výkonov. Nitra na jeseň v taktickom zápase podľahla Pruskému 2:1. Teraz to môže byť podobný zápas, kde budú hostia stavať na svojich brankároch a poctivej defenzíve. Doma je Nitra vždy favoritom, potvrdí to proti ŠK?

N-Sport Trend Pohronie BB – Protef Double Team Považská Bystrica    11:00
Ďalším predpoludňajším zápasom bude duel Pohronia s Protefom PB. Zase sa bude celý priebeh zápasu odvíjať od toho, kto a koľko hráčov nastúpi za domáci N-Sport Trend. Protef pomýšľa na play-off a súpera zo dna tabuľky v tom prípade musí poraziť. Podarilo sa im to aj na jeseň. Aj v nedeľu očakávame podobný priebeh, hoci sa Double Teamu darí viac proti favoritom.

Jokerit Petržalka – MŠK Vegomont Kežmarok                11:00
Gólovo bohatú nádielku môžeme vidieť v Petržalka, kam si prídu hostia napraviť reputáciu po zahanbujúcej jesennej prehre z Kežmarku 0:7. Kežmarok sa cez víkend nacestuje, no ak potvrdí formu z Gajar, v zápase bez favorita môže pokojne pomýšľať na nejaký bod. 6-bodový zápas môže vyústiť až do nájazdov.

HBK Hokejmarket Skalica – HbK Lion Svidník                11:00
Skalica v nedeľu privíta Svidník a bude chcieť zopakovať výsledok z východu, kde v prestrelke vyhrala 6:4. Svidníčania prvýkrát cestujú na Záhorie a práve tento fakt by mohol zohrať kľúčovú úlohu. Skalica je totiž doma obzvlášť silná a body na svojom ihrisku nepúšťa. Skalicu v nedeľu tipujeme do role favorita 16.kola.

LG AZhokej Bratislava – Kométa Vrútky                    14:00
Posledný duel víkendu odohrajú popoludní hráči vicemajstra s Vrútkami, s ktorými vyhrali 4:2. Turčania vtedy dostali lekciu z efektivity a taktiky. Vrútky čaká cestovný víkend. Pred svojimi prenasledovateľmi majú dostatočný náskok, no určite sa pozerajú na vyššie miesta. Na tie by im mal pomôcť aj majster sveta Šlachtič, ktorý síce nie je stopercentne fit, ale skúsenosťami určite pomôže. LG je na domácom ihrisku favoritom, po minulotýždňovom prekvapení má čo naprávať.