Main Content

Extraliga: Jarná časť začína tento víkend dohrávkami z jesene

piatok, 28. február 2014 11:50 | Autor: Martin Kollár

Extraliga: Jarná časť začína tento víkend dohrávkami z jesene
Extraliga: Jarná časť začína tento víkend dohrávkami z jesene | zdroj: Adrián Danaj

Naša najvyššia hokejbalová súťaž pokračuje po zimnej prestávke. Generálkou na jarnú časť bol minulý víkend turnaj v Gajaroch, ktorý zvládli najlepšie hráči LG AZhokej Bratislava. Tento víkend nás čakajú 3 zápasy v sobotu a jeden v nedeľu. Zaujímavosťou budú súboje Pohronia a Skalice, ktorí sa doteraz nestretli a tento víkend si odbijú hneď oba zápasy. V sobotu sa stretnú ešte Martin doma s Jokeritom. LG AZhokej privíta na svojom ihrisku PROTEF Double Team PB.

13.kolo
Imperial Vitamins Martin – Jokerit Petržalka                13:00
Martin odštartuje jar súbojom s Petržalkou, nad ktorou vyhralo na jeseň 1:2 po predĺžení. Na ťažkom teréne to bol bojovný zápas a rovnaký sa bude očakávať aj v sobotu. Oba tímy boli aj na turnaji v Gajaroch, lepšie obstáli vitamíny z Martina. Martinčania sa posilnili a opäť hráčom z Pohronia. Strelec Lunter prichádza do Turca najmä kvôli svojej potencii, ktorú predviedol už v Gajaroch. Aj u hostí budú hrať prím bývalí hráči Pohronia. Hlavne Takáč zamestnával brankárov svojimi projektilmi. Domácim určite nebude chýbať motivácia, pričom víťazstvo ich môže posunúť pred Pruské. Jokerit potrebuje každý bod, aby sa udržal v hre o play-off. Kvalitu na to má, potvrdí ju?

3.kolo
N-Sport Trend Pohronie-BB  – HbK hokejmarket Skalica    sobota        14:00

14.kolo
HbK hokejmarket Skalica - N-Sport Trend Pohronie-BB      nedeľa        13:00
Posledné Pohronie sa cez zimu oslabilo, no napriek tomu dosiahlo v príprave kvalitné výsledky. Prechodným domovom sa stane staronový štadión v Žiari nad Hronom. Pohronie tam vie potrápiť a dokonca zdolať aj favoritov. Favoritom bude aj tím zo Záhoria, ktorý sa prezentoval na Winter Cupe svojou typickou hrou. Partia okolo Martinusika má dobre rozohranú sezónu a adeptom na víťazstvo bude v oboch dueloch. Bojovnosť Bystričanov však môže priniesť N-Sport Trendu minimálne bod. Veľa rozhodne aj počet hráčov na súpiskách jednotlivých mužstiev.

 

3.kolo
LG AZhokej Bratislava – Protef Double Team Považská Bystrica            14:00
Aj tu je favorit jasný. LG AZhokej je nielenže tabuľkovo vyššie postavený, ale aj zimná príprava hovorí jasnou rečou. Vicemajster nenechal nič na náhodu, čo potvrdil aj v generálke v Gajaroch, kde si takmer suverénnym spôsobom prišiel po víťaznú trofej. Double Team na jeseň najmä vďaka slabej dochádzke zaostal za svojimi možnosťami a play-off sa mu po odchode opory z obrany Bujdáka do majstrovskej Nitry ešte viac vzdialilo. Bojovný tím však vie potrápiť favoritov. V sobotu to však pri Draždiaku neočakávame.