Main Content

Semenyaová je opäť na scéne, pobeží v Kapskom meste

streda, 8. december 2010 12:01 | Autor: TASR

Majsterka sveta v behu na 800 metrov Caster Semenyaová sa znovu objaví na dráhe 18. decembra na mítingu juhoafrického seriálu Yellow Pages v Kapskom meste. Kontroverzná strednotratiarka sa predstaví buď v behu na 600 metrov alebo na 1 míľu.

Semenyaová absolvovala tento týždeň test, ktorý dopadol celkom dobre. "Už sa cítim lepšie, ale stále som v opatere lekárov a navštevujem aj fyzioterapeuta," uviedla Juhoafričanka, ktorá pre problémy s chrbtom nemohla štartovať na Hrách Commonwealthu v indickom Naí Dillí.

Devätnásťročná Caster Semenyaová mala od minuloročného svetového šampionátu v Berlíne pozastavenú činnosť až do začiatku júla tohto roku, pretože sa po finále na MS objavili pochybnosti, či spĺňa predpoklady na to, aby mohla súťažiť medzi ženami.

Po svojom návrate dosiahla na 800 m svoj najlepší výkon na septembrovom mítingu Nottuma v Miláne, časom 1:58,16 minút sa zaradila na piatu priečku tohtoročných svetových tabuliek. Semenyaovej osobný rekord z berlínskeho finále má hodnotu 1:55,45 min.
© WEBNOVINY