Main Content

Zlepšite svoje zdravie

pondelok, 20. január 2014 13:31 | Autor: Martin Gregor

Zlepšite svoje zdravie
Zlepšite svoje zdravie | zdroj: © TASR

Šport bol v minulosti zábavou, avšak aktívne sa mu nemuselo venovať také množstvo ľudí, ako je tomu dnes. Populácia však aj napriek tomu priberá a naše zdravie trpí.

Dôvod je pritom jednoduchý, zmenili sme stravu. Naši starí rodičia totiž nemali každý deň na tanieri kalorické jedlá. Konzumovali najmä to, čo si sami dopestovali a mäso bolo zriedkavejšie. Na strane druhej sa aj oveľa viac hýbali, keďže manuálna práca bola bežnou súčasťou ich životov. Dnes si však doprajeme výdatné jedlá a keďže pohyb v práci vystriedalo len sedenie za počítačom, ani pohybom si veľmi neublížime.

V práci tiež zažívame stres, ktorý neraz kompenzujeme nie pohybom, ale nesprávnou stravou. Niet sa čo čudovať, že sa rozmohli choroby plynúce z obezity. Naše telo je na záťaž jednoducho predurčené.

Aj Vám sa už zunovalo pozerať do zrkadla na ochabnuté svalstvo a neustále so sebou vláčiť niekoľko kíl naviac? V tom prípade by ste sa na šport nemali len pozerať, ale sa začať hýbať. Ak zhodíte prebytočné kilogramy, bude sa Vám oveľa lepšie nielen hýbať, ale zrazu budete mať dostatok energie na čokoľvek. Nedajte sa teda obmedzovať zlou životosprávou a urobte niečo pre svoje telo.

Ak ste šport doteraz zanedbávali, začnite pomaly a záťaž stupňujte. Telo si na túto zmenu musí najskôr zvyknúť. Sledovanie hmotnosti môže byť nápomocne. Presné váhy prezradia každý prehrešok, no myslite aj na to, ako sa cítite. Tuk je ľahší ako sval, preto môže hmotnosť aj mierne rásť. Dôležitá je najmä svalová hmota, preto športovcom odporúčame Andropharmia Muscle. Naberanie svalov tak bude hračka.

S tréningom môže pomôcť aj moderná technika. Správne športové hodinky zefektívnia Vašu snahu, ak však v práci musíte dbať na image, vyberte hodinky Fossil na idelux.sk.

Hýbte sa a netrávte celé dni len za notebookom Lenovo.