Main Content

KICKBOX: Barák si odnáša z Loutraki striebro

piatok, 26. november 2010 15:30 | Autor: TASR

Slovenský reprezentant v kickboxe Filip Barák si vybojoval striebornú medailu na majstrovstvách Európy organizácie WAKO v gréckom stredisku Loutraki (24. - 27. 11.).

Člen klubu Magic Liptovský Mikuláš prehral v piatkovom finále v disciplíne fullkontakt v kategórii do 57 kg s Rusom Alexandrom Šamrajom. Predtým uspel Barák v súboji s Turkom Sefom Yetisom a v semifinále si poradil aj s Talianom Robertom Pizzagallim.

Slovenská výprava sa z týchto ME vráti domov s dvoma vzácnymi kovmi. O bronzovú medailovú radosť sa postaral už vo štvrtok tiež vo fullkontakte Pavol Garaj, a to v kategórii do 75 kg. Kickboxer STS Poprad v dueli o účasť medzi elitným kvartetom vyhral na body nad Fínom Markusom Hakulinenom, v semifinále však podľahol Jusupovi Magomedbekovi z Ruska. Garaj dokázal získať bronz v rovnakej disciplíne aj na predchádzajúcich ME 2008 v bulharskej Varne.

"Cieľom výpravy bolo pokúsiť sa o jednu - dve medaily. Vedeli sme, že v prípade dobrého žrebu a priazni arbitrov by z nominovanej pätice pretekárov mohla zaútočiť na popredné priečky najmä trojica Garaj, Barák či Možný. Som rád, že chlapci dokázali dvoma kovmi naplniť naše ambície, určite sme s ich účinkovaním spokojní," uviedol pre agentúru SITA predseda športovo-technickej komisie Slovenského zväzu kickboxu (SZKB) Martin Navrátil.

Zostávajúci traja nominovaní Slováci na ME 2010 v Loutraki skončili svoje účinkovanie hneď po prvom súboji. Michal Pariš z Dolného Kubína podľahol v kategórii do 81 kg Rusovi Iľjovi Savalievovi, Tomáš Možný z ŠKP Košice prehral v hmotnosti nad 91 kg s Chorvátom Markom Tošovičom a jediná Slovenka na podujatí Veronika Petríková (ŠKP Košice) nestačila na Turkyňu Ilksen Canovú.

Po októbrovom šampionáte v azerbajdžanskom Baku (disciplíny: lightkontakt, low-kick a K1-Rules - Slováci tam získali jedinú medailu - zlato zásluhou Michala Hromeka v low-kicku do 86 kg, pozn.) išlo v gréckom Loutraki o druhú časť majstrovstiev Európy organizácie WAKO v kickboxe. Súťažilo sa v ďalších troch disciplínach - semikontakte, fullkontakte a formách.

Pred dvoma rokmi na predchádzajúcich majstrovstvách Európy v semikontakte, fullkontakte a formách v bulharskej Varne si vybojovali Slováci v októbri 2008 rovnako ako teraz v Loutraki tiež dve medaily. Vtedy však boli obe bronzového lesku - vo fullkontakte ich vybojovali spomenutý Pavol Garaj (do 75 kg) a Ladislav Kačmarák (do 91 kg).
© WEBNOVINY