Main Content

Futbal: Seedorf sa má stať novým trénerom AC Miláno

utorok, 14. január 2014 11:05 | Autor: TASR

Rím 14. januára (TASR) - Vedenie talianskeho futbalového veľkoklubu AC Miláno je pripravené vymenovať bývalého stredopoliara Clarence Seedorfa za nástupcu odvolaného trénera Massimiliana Allegriho. Na základe talianskych médií o tom informovala agentúra DPA.

Tridsaťsedemročný Holanďan ešte v minulej sezóne hrával za FC Botafogo (66 zápasov a 18 gólov), ale vo štvrtok by mal pricestovať z Brazílie do Milána. Seedorf prišiel do Botafoga v roku 2012 potom, ako odohral 300 zápasov za "rossoneri." Dvakrát vyhral Ligu majstrov s Milánom, ale z rovnakej trofeje sa tešil aj v drese Ajaxu Amsterdam a Realu Madrid.

Seedorf začal profesionálnu kariéru v Ajaxe, potom pokračoval úspešnými zástavkami v Sampdorii Janov, Reale Madrid a Interi Miláno, predtým ako v roku 2002 zakotvil v milánskom AC. Narodil sa na Suriname a v detskom veku sa presťahoval do Holandska, ktoré reprezentoval v 87 medzištátnych dueloch.

Štyridsaťšesťročného Allegriho odvolali v pondelok po ligovej prehre 3:4 v Sassuole. Miláno utrpelo v 19 ligových stretnutiach sedem prehier a figuruje na 11. mieste, pričom od zóny zostupu ho delí len šesť bodov. Allegri prišiel do Milána v roku 2010 a vyhral s tímom taliansky titul aj taliansky Superpohár 2011.