Main Content

Slovan pochoval svoju poslednú nádej, bude bez play-off

piatok, 10. január 2014 10:20 | Autor: Filip Chudý

Slovan pochoval svoju poslednú nádej, bude bez play-off
Slovan pochoval svoju poslednú nádej, bude bez play-off | zdroj: © TASR

Hokejisti Slovana Bratislava majú za sebou predposledný trip v tejto sezóne. Prvé štyri zápasy roku 2014 im priniesli štyri prehry, pričom sa ukázalo, že keby dokázali vyhrávať, tak na by aspoň zaklopali na bránu play-off. Takto už na ňu môžu zabudnúť.

Komentár Filipa Chudého

Patrím medzi tých, ktorí si Slovan v play-off tohtoročnej KHL nevideli predstaviť ani vo sne. Niežeby som mu neveril, ale jednoducho som reálne zhodnotil silu jeho kádra. Už mesiac pred začiatkom súťaže som verejne napísal, že pochybujem o postupe Slovana do vyraďovacej časti a svoj názor som nekorigoval ani raz, lebo si za ním stojím od prvej chvíle, čo som pochopil, že žiadne adekvátne posily pred sezónou neprídu.

Rostislav Čada robí čo môže, takých päť hráčov sa prekonáva a skutočne hrá na hraniciach svojich možností, ale zvyšok sa len vezie. Keby sa neviezli, tak mohli Slovanu aj reálne pomôcť vykresať aspoň poslednú postupovú nádej, ale nič z toho. Slovan na začiatku roka strácal 10 bodov a Jaroslavľ prehral prvé tri zápasy tohto roka. Lenže belasí ich kopírovali. Nebyť toho, tak by ruský klub dostali aspoň trochu pod tlak. Takýto darček už Slovan nedostane, to som si istý.

Aktuálne je jeho strata 12 bodov a zostáva 12 zápasov. Poviete si, že hrá sa o 36 bodov a nič nie je stratené, lenže v športe to takto nefunguje. Slovan má priemer 1,214 bodu na zápas a keby išiel v takýchto koľajach, tak získa už iba 14,57 bodu. Čiže Jaroslavľ by musel prehrať prakticky všetko, aby ho Slovan prekonal, no ešte tu máme minimálne Mytišči a Čerepovec, ktorí by tiež museli prehrávať.

Použijem teraz vysoko optimistický odhad 25 bodov, ktoré Slovan akože získa do konca základnej časti. V tom prípade by Jaroslavľ mohol získať iba tretinu svojich možných bodov a nič viac, Mytišči polovicu atď. Toto je mnou vymyslená možnosť, pomocou ktorej by Slovan o povestný chlp postúpil do play-off, pričom je asi aj reálne jediná. Kto tomu skutočne verí, tak ten ešte stále dúfa v zázrak.

Ostatné štyri prehry dostali belasých do situácie, že musia počítať už naozaj iba s vysoko nepravdepodobnými scenármi. No môžu si za to iba sami, lebo skutočne dobrý káder hráčov, ktorý by mali tréneri k dispozícii už v príprave, by nemal za výsledok tento žalostný stav. Preto nech kompetentní v klube teraz nepoužívajú kalkulačku na počty o postupe, ale nech si radšej sčítajú všetky svoje chyby, aby sa z nich poučili a do budúcej sezóny ich nezopakovali.

V diskusii sa vyjadrite, aký je podľa vás percentuálna šanca Slovana na play-off?