Main Content

Hádzanárky Bánoviec dostali v PVP od Budapešti debakel

nedeľa, 21. november 2010 20:01 | Autor: TASR

Postup do osemfinálového 4. kola PVP si suverénne zabezpečilo favorizované maďarské družstvo. Bánovce boli posledným slovenským zástupcom v európskych pohárových súťažiach hádzanárok v sezóne 2010/2011.

Výsledok - nedeľa - Pohár víťazov pohárov žien - 3. kolo – odveta:
FTC-Jógazdabank Budapešť (Maď.) - Bánovský HK Gabor Bánovce nad Bebravou 53:26 (29:13) - prvý zápas 32:26, do 4. kola (osemfinále) postúpil Ferencváros
Zostava a góly Bánoviec: E. Vargová, Babicová, M. Ladicsová - Gašparovičová 1, A. Tóthová 10/1, Petríková 1, Hrubá, Z. Surovčíková 4, I. Michaličková 1, Z. Bachratá, Z. Bahýlová 2, I. Bahýlová 5, Sušecová 2, Turková
Pok. hody: 3/3 - 1/1, vylúčené: 3 - 4, rozhodovali: Antičová a Jakovljevičová (obe Srb.), 1250 divákov

V prvom polčase jednoznačne dominovalo na palubovke domáce družstvo, ktoré si z bánovskej bránky spravilo doslova strelnicu. Slovenskému súperovi hrajúcemu s príliš veľkým rešpektom nastrieľalo za 30 minút málokedy vídaných 29 gólov, pričom inkasovalo len 13-krát. Už po prvom dejstve bolo prakticky o všetkom rozhodnuté. Po zmene strán pokračovali hráčky FTC v nastúpenom trende a súkali Bánovčankám, ktorým nezachytali brankárky, jeden gól za druhým. Ich fanúšikovia sa vzhľadom na priebeh dočkali aj očakávaného pokorenia hranice 50 presných zásahov a po jednoznačnom triumfe 53:26 mohli oslavovať postup do osemfinále PVP.

Hlas:
Štefan Kelemen (tréner Bánoviec): "Ešte v úvodnej desaťminútovke sme sa ťahali so súperom gól na gól. Po prvom vylúčení našej hráčky sa súper naštartoval a získal náskok. Skúšali sme rôzne druhy obrany, ktoré v určitých momentoch boli aj účelné, ale najväčší rozdiel bol vo výkone brankárok. My sme ich vystriedali tri, ale ani jedna z nich sa nechytila. Čo prešlo za obranu, skončilo v našej sieti. Pre nás by bola na pôde Ferencvárosu prijateľná prehra do 10 gólov, ktorú sa nám žiaľ nepodarilo uhrať. Takýto zápas v našom podaní sa už nesmie opakovať.
© WEBNOVINY