Main Content

KID Kovács v Orosháze porazil krajana Selického

nedeľa, 21. november 2010 11:30 | Autor: TASR

Slovenský boxer Tomáš Kovács uspel aj vo svojom 18. dueli v profesionálnom ringu a naďalej zostáva nezdolaný. V maďarskej Orosháze si 33-ročný pästiar s prezývkou "KID" v rámci galavečera s názvom "Elitné jednotky" (na organizácii podujatia sa podieľal najmä maďarský promotér Felix Rácz, pozn.) poradil v sobotu neskoro večer s krajanom Slavomírom Selickým.

Ich vzájomný duel, ktorý bol vypísaný na šesť kôl, trval napokon krátko. O šesť rokov starší Selický po sérii ťažkých úderov už nenastúpil do 2. kola. Kovács zvíťazil technickým k. o. a zo spomenutých osemnástich vystúpení v profiringu uspel už trinásty raz pred časovým limitom.

"Som šťastný, že som vyhral. Bolo to však úplne zaslúžené. Hoci to bol náš prvý vzájomný súboj, Slava som poznal už z minulosti. Vedel som, že ho nemôžem pustiť do tvrdého úderu. Selický je o pár kilogramov ťažší ako ja, čo sa snažil využiť. Ja som sa spoliehal na svoje zbrane. Preto som od začiatku vyvíjal aktivitu, diktoval tempo, bol som v ringu rýchlejší, technickejší, váhový rozdiel z môjho pohľadu nebol cítiť," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA Tomáš Kovács a pokračoval v hodnotení duelu v Orosháze: "Všetko mi vychádzalo tak, ako som chcel. Súper nemal žiadnu šancu. Asi v polovici 1. kola som Slava viackrát zasiahol a keďže som mu roztrhol obočie a veľmi krvácal, rozhodcovia stretnutie prerušili. Po ošetrení sa pokračovalo a ja som pokračoval tiež. Triafal som naďalej presne, Selický išiel k zemi a museli ho rátať. Do druhého kola už následne nenastúpil.

Po necelých troch mesiacoch od víťazstva v Šali nad Albáncom Xhavitom Visokom (k. o. vo 4. kole) prišiel v Kovácsovom vydaní ďalší triumf pred časovým limitom. "Keď sa dá ukončiť súboj skôr, je potrebné to využiť. Netreba špekulovať, nemuselo by sa to vyplatiť. Myslím si však, že diváci v Orosháze mohli byť spokojní, moje víťazstvo ocenili veľkým potleskom. Hoci nešlo v sobotu večer o titul či zisk nejakého opaska, po náročnej príprave s mojím trénerom Pavlom Hlavačkom som to bral vážne. Chcel som zostať nezdolaný v profesionálnom ringu, prípadným zaváhaním som nechcel stratiť body v rebríčku. To sa mi aj podarilo," poznamenal Tomi "KID".

Pre rodáka z Galanty bol zápas so Selickým prípravou na duel o titul v jednej zo štyroch najsilnejších organizácii v boxe, ktorý by sa mal podľa jeho slov uskutočniť pravdepodobne vo februári 2011. "Ešte neviem, o ktorú organizáciu pôjde, v hre je aj WBO. Určite však nechcem zaspať na vavrínoch, oddych neprichádza veľmi do úvahy. Ešte chcem v profiboxe dosiahnuť veľa," dodal T. Kovács.

Jeho dlhodobým cieľom je po prechode z výkonnostne slabšej organizácie World Boxing Foundation (WBF - v nej sa stal vlani v decembri profesionálnym majstrom sveta v poloťažkej váhe, keď si v Galante poradil s Keňanom Samsonom Onyangom, pozn.) do kvalitnejšej asociácie World Boxing Council (WBC) predstaviť sa a zabojovať o titul interkontinentálneho šampióna v spomenutej verzii WBC.
© WEBNOVINY