Main Content

Miroslav Šatan sa za týždeň stihol nominovať na ZOH + VIDEO

pondelok, 9. december 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

Miroslav Šatan sa za týždeň stihol nominovať na ZOH + VIDEO
Miroslav Šatan sa za týždeň stihol nominovať na ZOH + VIDEO | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma, alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

Miroslav Šatan je hokejistom, ktorý u nás v tejto sezóne najviac rozvíril hladinu. Veď o žiadnom našom hráčov v NHL sa aktuálne nespievajú ódy. Naše ostrieľané značky verme čakajú na Soči, kým to naplno roztočia, lebo zatiaľ skutočne nič moc. Výrazne viac, rozumej mediálne, nie výkonnosťou, sa od prvých momentov sezóny ukazujú mladšie ročníky, ktoré dopodrobna informujú slovenskú verejnosť, čo nového okolo nich. Ale do zostavy sa dostanú iba vtedy, keď polovica spoluhráčov je na maródke... No aj tak ich budeme asi potrebovať, lebo veľmi dobre pamätáme, ako sa reprezentácia (ne)ukázala na Nemeckom pohári. K tomu slabá výkonnosť Slovana v KHL, v Extralige sa darí iba hráčov nad 40 rokov, čiže vlastne ani neprekvapuje, že slovenskú verejnosť najviac zaujímal hráč, ktorý vlastne ani nehral.

Jedna strana národa bola za to, aby išiel do Soči, druhá bola rezolútne proti. Žiadne neutrálne názory v tomto prípade ani neexistujú. Vujtekova nedávna návšteva New Yorku veci posunula dopredu, Šatan si uvedomil, že už asi mal hrávať. Preto konečne podpísal Slovanu, čo bola jediná a zároveň správna voľba.

Minulý pondelok priletel na Slovensko, v utorok si prvýkrát zatrénoval a zároveň oznámil očakávaný posezónny koniec kariéry, v stredu nastúpil na prvý zápas proti Petrohradu, vo štvrtok, piatok a sobotu mal čas na potrebnú aklimatizáciu a v nedeľu zavrel všetky ústa pochybovačov. Hlavne vďaka jeho dvom gólom Slovan otočil zápas proti Jaroslavľu.

No neboli to obyčajné góly, boli to „šatanovské“ góly. Tréner Čada síce povedal, že oproti spoluhráčom výrazne zaostáva, čo sa týka trénovanosti, no ostatní chlapci v belasom asi nestihli natrénovať pohyb tichého zabijaka. No to im nevyčítame, proste sa s tým nenarodili. Keď si pozriete oba Šatanove góly (videá nižšie), tak uvidíte to isté. Prichystaná hokejka na ľade, všetci ostatní hráči úplne inde, a to preto, že iba Šatan vedel, že sa tam odrazí puk a pošle ho do prázdnej brány. Toto nenatrénujete, toto musíte mať v sebe.

S takýmto inštinktom bude Šatan vynikať vždy. On nepotrebuje lietať po ľade, jemu stačia korčule z verejného korčuľovania, nejaká hokejka, ktorá vydrží kontakt s pukom a o ostatné sa postará sám.

Slovensko väčšinou dopláca na zlé zakončenie, preto asi netreba zvlášť zdôrazňovať, prečo potrebujeme Šatana. Alebo má ešte niekto nejaké námietky k Šatanovej nominácií do Soči?

V diskusií sa vyjadrite, čo hovoríte na Šatanov návrat vy?

VIDEO: Góly Šatana proti Jaroslavľu