Main Content

Slovan a Šatan konečne dostali rozum, bude z toho medaila?

nedeľa, 1. december 2013 10:03 | Autor: Filip Chudý

Slovan a Šatan konečne dostali rozum, bude z toho medaila?
Slovan a Šatan konečne dostali rozum, bude z toho medaila? | zdroj: © TASR

Miroslav Šatan sa vracia do Slovana! Toto je základná informácia, ktorá bola poskytnutá. Zmluva znie do konca sezóny, čo je logické, keďže Šatanovi ide hlavne o ZOH a Slovan si na dlhšie obdobie takého hráča zaviazať nemôže. Ale prečo dostali rozum až teraz?

Komentár Filipa Chudého

V posledný novembrový deň, keď medzičasom je Slovan už opäť posledný v Západnej konferencii KHL, sa na poslednú chvíľu zrodil slovenský hokejový prestup roka, hoci skôr treba povedať, že ide o návrat roka. Miroslav Šatan sa vracia do belasého dresu, čo je tá najlepšia správa pre celý slovenský hokej. No musím dodať je to svadba z rozumu, inak sa to nazvať ani nedá. Podstatné je, že obe strany konečne dostali rozum.

Slovan ani zďaleka nepripomína to skvelé mužstvo z minulej sezóny, ktoré ohúrilo KHL a s prehľadom postúpilo do play-off. A obrovskú zásluhu na tom mali traja hráči, ktorí sezónu v belasom ani nedohrali. Višňovský a Sekera museli ísť zarábať peniaze do skrátenej sezóny NHL a Šatana „zostrelil“ z ligovej scény Chára. Lenže títo hráči pomohli rozbehnúť belasý stroj, ktorý zotrvačnosťou cieľ splnil, hoci na konci sezóny už bolo badateľné, čo táto trojica pre Slovan znamenala.

Logicky sa v lete čakalo, že Slovan si zoženie adekvátnu náhradu za Višňovského a Sekeru a so Šatanom predĺži zmluvu. Lenže v lete sa nič z toho nestalo, Slovan a Šatan sladko spali, až prišiel december. Belasí sa už iba veľmi ťažko dostanú do play-off a so Šatanovou formou to bude tiež otázne.

Slovan nemá kapitál na skutočné posily, čo je jedna vec a Šatan si zrejme myslel, že mu bude stačiť, aby si niekde v januári obul korčule a vo februári hor sa do Soči. Našťastie nedávna návšteva Vujteka sa spol. v USA veľa zmenila. Šatan sa na nej dozvedel, že konečná nominácia má byť ohlásená ešte v tomto roku (napokon sa termín prekladá na začiatok januára pozn. red.).

Kapitán Slovenska zo zlatých MS 2002 si tak musel rýchlo nájsť klub a keďže Fínsko pre neho zrejme nebolo až také atraktívne, rýchlou možnosťou bol Slovan. Ten určite privítal, že má Šatana späť a za dobrú sumu. Mirovi totiž nejde o peniaze, jeho zaujíma už iba olympijská výzva. Veď je dosť možné, že po záverečnej siréne nášho posledného zápasu v Soči uzavrie svoju kariéru. Zmeniť by to mohlo azda iba to, že Slovan by ešte reálne hral o play-off, lebo po ZOH sú na programe už iba štyri zápasy Belasých v základnej časti KHL.

Šatan vkročil do sveta veľkého hokeja na ZOH 1994 v Lillehammeri, na ktorých bol najlepší strelec, pred štyrmi rokmi vo Vancouveri už cítil vysnívanú medailu na krku, o ktorú sa pokúsi teraz. Bude to jeho posledná reprezentačná misia. A ak niekomu z našich verím, že je schopný dať „medailový“ gól, tak je to Šatan, jediný hráč, ktorý bol pri každom našom úspechu a pri každom z nich bol kľúčovou postavou.

V diskusií sa vyjadrite, čo očakávate od Šatana vy?