Main Content

Lyžovanie-SP: Gutová triumfovala v zjazde v Beaver Creeku

piatok, 29. november 2013 20:05 | Autor: TASR

Beaver Creek 29. novembra (TASR) - Švajčiarska lyžiarka Lara Gutová vyhrala úvodný zjazd sezóny alpského Svetového pohára. V americkom Beaver Creeku dosiahla v piatok čas 1:41,26 min a slávila svoje piate víťazstvo v prestížnom seriáli, druhé v zjazde. Dvadsaťdvaročná pretekárka triumfovala s náskokom 47 stotín sekundy pred Tinou Weiratherovou z Lichtenštajnska, tretie miesto obsadila už s výrazným, takmer sekundovým odstupom na víťazku Talianka Elena Fanchiniová (+0,98).

Gutová sa najlepšie vysporiadala s nástrahami úplne novej, 2530 m dlhej trate Raptor, v slnečnom počasí pri teplote -4°C získala najviac na súperky v prostrednej technickej pasáži so "superobrákovými" bránkami. Švajčiarka potvrdila v úvode sezóny výbornú formu, keď dominovala aj v októbrovom obrovskom slalome v ľadovcovej ouvertúre v Söldene.

Úvodný zjazd sezóny vynechala obhajkyňa malého glóbusu v najrýchlejšej alpskej disciplíne Lindsey Vonnová, ktorá si pri minulotýždňovom páde v tréningu poranila vo februári operované pravé koleno. Návrat na súťažné svahy plánuje v Lake Louise (6.-8. decembra).

V sobotu je v Beaver Creeku na programe super-G žien, štart je naplánovaný na 18.45 SEČ.