Main Content

Tragédia veľkej športovkyne: Zuzulovej sen roztrhol krížny väz!

utorok, 26. november 2013 20:22 | Autor: Jakub Mihálik

Tragédia veľkej športovkyne: Zuzulovej sen roztrhol krížny väz!
Tragédia veľkej športovkyne: Zuzulovej sen roztrhol krížny väz! | zdroj: © TASR

Slovenská lyžiarska královna, Veronika Zuzulová si v októbri natrhla krížny väz v kolene, čo okamžite dalo do pozoru celú športovú verejnosť na Slovensku s výhľadom na olympijske hry v Soči. Veronika však túžila zabojovať, a tak chcela robiť všetko pre to, aby sa do februára dostala do vrcholnej formy. Bohužiaľ, po dnešku je jasné, že jej veľký sen nevyjde.

Komentár sklamaného fanúšika

Je len niekoľko športovcov, u ktorých obdivujem ich nezlomného ducha. Patrí medzi nich aj Veronika Zuzulová, naša najúspešnejšia lyžiarka. Jej športová kariéra je opradená samými úspechmi, no žiadny z nich jej nespadol z neba. Ako sám vojak v poli bojovala dlhé roky za krajinu, ktorá pre lyžiarov nevytvára dostatočne dobré podmienky, bojovať musela aj v rámci našej krajiny, kde si nevážime to, čo doma máme. Vždy vyhrala. To dokážu len tí najväčší.


S údivom som sledoval jej odhodlanie po tom, čo sa v októbri zranila. Natrhnutý krížny väz nie je žiadna sranda a už vôbec nie necelé štyri mesiace pred olympiádou. V čase, keď športovci pilujú svoju životnú formu, naša Veronika riešila, či ísť pod skalpel, alebo neísť. Nešla, nechcela strácať zbytočne čas. Obdivoval som ju, pochyboval, ale jej nezlomná vôľa už viackrát dokázala divy. Tentokrát však musela ustúpiť vyššiemu princípu.


Hoci šlo všetko podľa plánu, v ktorom Veronika mala začať s tréningom na snehu už na konci tohto mesiaca, prišla nečakaná udalosť. Veronike väz nevydržal. Katastrofa. Hoci je bojovníčka, úplné pretrhnutie už nezachráni, hoci z jej dlhoročného sledovania viem, že jej isto v kútiku mozgu máta, či by sa predsa len nedalo. Nedalo, bohužiaľ.


Slovensko tak prichádza o najlepšiu individuálnu športovkyňu, ktorá mala veľkú šancu na medailu. A hlavne, slovenská športovkyňa s veľkým Š, prišla o svoju životnú šancu, keď v ostatnom období dosahovala svoje najlepšie výsledky v kariére. Prišla o sen dokázať všetkým vo svete, že aj na Slovensku sa rodia svetoví lyžiari. Športová tragédia, nespravodlivosť. No stáva sa. Zo všetkých individuálnych športovcov, ktorí nás mali v Soči reprezentovať, som úspech doprial práve „Zuzule“. Takto jej aspoň prajem skoré uzdravenie. Našou hrdinkou je aj bez medaily zo Soči.