Main Content

Hokejbalová extraliga: V poslednom jesennom kole gólové predstavenia

utorok, 26. november 2013 15:37 | Autor: Martin Kollár

Hokejbalová extraliga: V poslednom jesennom kole gólové predstavenia
Hokejbalová extraliga: V poslednom jesennom kole gólové predstavenia | zdroj: Ľudovít Lettrich

Naša najvyššia hokejbalová súťaž mala na programe posledné kolo pred zimnou prestávkou. 14.kolo ponúklo poriadne gólové nádielky v Turci, východniari odchádzali z Martina a Vrútok so 17 gólmi. Jokerit pokračuje v čiernej sérii, naopak Nitra ostáva na víťaznej vlne. Pruské znova v prestrelke a s rovnakým výsledok 7:6 ako vo Svidníku, no tentoraz v ich prospech. Zápas Skalica – Pohronie sa odložilo na jar.

SOBOTA 23.11.
Jokerit Petržalka 1:4(1:1,0:1,0:2) Nitrianski Rytieri Nitra
Góly: Válek – R. Kašša, Beniač, Rímsky, Ladiver

Na ťažkom teréne sa zo začiatku hral opatrný hokejbal. Domáci sa sústredili na obranu a nepúšťali favorizovaných Nitranov do gólových šancí. Skóre otvárali domáci v 6.min, keď v presilovke Válek po teči otvoril skóre a aj svoj strelecký účet v tejto sezóne. Nitra odpovedala rovnako v presilovej hre, keď peknú akciu majstra zakončoval kanonier Kašša. Rytieri mali častejšie loptu na hokejkách, no pozorní domáci nedovolili do prestávky zmenu skóre. Až v 19.minúte sa menilo skóre. Ladiver našiel Beniača a ten našiel medzeru vo výstroji Petroviča. Petržalka hrala dobre, šance Takáča, Božíka zlikvidoval dobre chytajúci Dubnický. Hostia držala opraty stretnutia vo svojich rukách a v tretej tretine poistili svoje víťazstvo. V 39.min. Kučerka šikovne naznačil streľbu, no ponúkol gól Rímskemu, ktorý nezaváhal – 1:3.  Domáci sa snažili urobiť niečo s výsledkom, no namiesto zníženia prišiel gól do prázdnej brány od Ladivera. Oba tímy tak neprerušili svoje série prehier, resp. víťazstiev.   

 

Protef Double Team PB 3:6(1:1,1:4,1:1) LG AZhokej Bratislava
Góly: Škrabko 2, Teska – Hrabárik 2, P. Slovák, Drozdík, Vavro, Šulc

Bojovný zápas začali aktívnejšie a lepšie hostia. Slovák šikovne vyšiel z rohu a ponad rameno brankára poslal favorizovaných hostí do vedenia. Po góle pohrozili aj domáci, najväčšiu šancu na vyrovnanie mal Gajdoš, no Kalis potvrdil súčasnú formu. Trestné lavice sa plnili do konca prvej časti, Strapákovo vylúčenie domáci využili a vyrovnali. Škrabko prestrelil Kalisa, ktorý predtým neinkasoval dlhých 188 minút. V 20.min išli domáci do vedenia, opäť Škrabko prestrelil Kalisa, na ktorého tričko ide tento gól. Potom však prišla gólová smršť hostí. Hneď o minútku vyrovnal Drozdík a o pár sekúnd ho individuálnou akciou napodobnil Šulc a bolo 2:3. Domáci mohli znova vyrovnať v presilovke, no brvno stálo proti. Nedáš – dostaneš sa potvrdilo hneď po výhode domácich, keď Hrabárik z otočky zvýšil na 2:4.Piaty gól hostí padol so sirénou, keď Mikulčík v nájazde neuspel, no Hrabárik pohotovo dorazil. Posledná časť začala opäť brvnom Kalisovej brány a viacerými vylúčeniami. Domáci znížili v 42.min Teskom, ktorý vystrelil bez prípravy. Viaceré presilovky domácim nepomohli, naopak v power-play inkasovali do prázdnej brány od Vavra.
 
Imperial Vitamins Martin 8:0(1:0,2:0,5:0) HBK Lion Svidník
Góly: Michnáč 2, Kollár, Žulko, Sumka, Ďurkovič, Wagner, Borsík
 
Favorit stretnutia nič nenechal na náhodu a od začiatku diktoval tempo zápasu. Koncovka zo začiatku trápila domácich. Tú odklial až Kollár, ktorý po buly naštartoval domácich. Hostia sa sústredili na obranu, no čakali na chyby domácich a po jednej z nich mohol vyrovnať Štefan. Druhá tretina začala dvoma rýchlymi gólmi, ktoré upokojili domácich. Najskôr Žulko z pred brány a po ňom Michnáč spoza brány nedali Hudákovi šancu. Až po tomto mali šancu znížiť aj východniari, no Štefan a po ňom ani Džupina neuspeli. Gólové preteky pokračovali až v poslednej časti, kde hostia odišli nielen fyzicky, ale aj takticky. Sumka pohotovo zvyšoval na 4:0, v 36.min Ďurkovič bekendom zaskočil Hudáka. Michnáč pekným blafákom nedal šancu brankárovi hostí a prestrelku ukončil Wagner po rýchlej akcii. Stretnutie sa potom dohrávalo. Na konečných 8:0 upravil Borsík v oslabení po spolupráci s Tomkom.

 

HBK Kométa Vrútky 9:3(5:1,2:1,2:1) MŠK Vegomont Kežmarok
Góly: S. Čavajda 3, Lihaň, T. Ruttkay po 2, Hlaváč, Holko – Zwick, Oravec, Lipták

Ani Vrútočania sa nenechali zahanbiť a svojho rozbehnutého súpera z Východu odprevadili už v prvej tretine. Skóre otváral kapitán Čavajda, v 3.min ho napodobnil Lihaň, ktorý na viackrát dorazil strelu obrancu. 5.min priniesla ďalší gól, Zwick využil zakrytý výhľad Jurošeka a bolo 2:1. Lihaň v presilovke po peknej nahrávke Hlaváča dával na 3:1 a už o pár sekúnd vyhnal z brány hostí brankára Čavajda svojim druhým gólom. Divokú prvú tretinu uzavrel vydarenou strelou Hlaváč. Druhá tretina začala rovnako, Ruttkay v presilovke zvýšil už na 6:1. V 23.min uzavrel Čavajda svoj hetrik, keď v presilovke po zemi pridal siedmy gól Vrútok. Hneď po buly sa zo vzduchu presadil Oravec. Tretia časť začala presilovkou domácich, no najväčšiu šancu mal Teplický, no  ten nechal vyniknúť Jurošeka. Na 8:2 po buly a peknej nahrávke zvýšil Holko. Podobným gólom ako svojim prvým v zápase pridal svoj druhý Ruttkay, keď sa brankár ani nepohol. Divoké skóre 9:3 uzavrel Lipták, ktorý ponad rameno trafil naozaj nechytateľne.


ŠK 98 Pruské 7:6 (3:3, 3:0, 1:3) ŠHBK Ružinov

Góly: Maděra, Gavač po 2, Fumač, Vozár, Doskočil – Hraško, Bobek po 2, Andris, Guráň

Ďalšiu prestrelku videli diváci na Považí, kde domáci potrebovali zvíťaziť, aby zimovali na prvom mieste. Do vedenia mohli ísť domáci, no Bziňáka zastúpili obrancovia. Do vedenia išli domáci v presilovej hre. Na Vozárovú dorážku bol brankár Ružinova prikrátky. Gól bol pripísaný Maděrovi. Hostia vystrčili rožky v 8.min a hneď bolo vyrovnané. Hraško bombou nedal šancu Moškovi. Potom prišli gólové momenty na oboch stranách. Najskôr Hraško svojim druhým gólom dostal hostí do vedenia. V 13.min bolo vyrovnané po blafáku Fumača a o minútu domáci po pohotovej strele Vozára viedli. Hostia stihli v poslednej minúte prvej tretiny vyrovnať, keď sa spred brány presadil Andris. Druhá tretina vyšla lepšie domácim. Gavač v 17.min z nájazdu posunul domácich do vedenia. Hostia mohli vyrovnať z presilovej hry, no nestalo sa. Naopak faulujúci Bielik po rýchlom brejku ponúkol gól Gavačovi – 5:3. Na pohodlných 6:3 zvyšoval 3 minúty pred druhou sirénou Maděra, ktorý zužitkoval prácu Vozára. Prvé momenty záverečného dejstva mohli domáci definitívne rozhodnúť, no striedajúceho Butowskeho neprekonal Fumač. Hostia sa nevzdali a ponúknutú presilovú hru využili tečom Bobeka – 6:4. O minútu to bolo iba o gól, Moško podcenil strelu Guráňa a dráma bola na svete. Nasledujúcu minútu mohlo byť vyrovnané, no lopta skončila na brvne domácej brány. Dôležitý gól prišiel v 38.min, keď aj domáci využili presilovku bombou Doskočila. Záverečný gól bohatého zápasu strelil Bobek, no na vyrovnanie už hosťom nezostali sily ani čas.