Main Content

Slovenské volejbalistky aj ďalej povedie Čada

štvrtok, 4. november 2010 14:30 | Autor: TASR

Trénerom slovenskej ženskej volejbalovej reprezentácie zostáva skúsený Miroslav Čada. Rozhodla o tom na svojom stredajšom zasadnutí trénerská rada Slovenskej volejbalovej federácie (SVF). "Bolo to rýchle, dohodli sme sa za niekoľko minút," informoval staronový kormidelník slovenských volejbalistiek.

Kontrakt so SVF má do 30. novembra 2011, ale bola v ňom klauzula, že ak s družstvom nepostúpi na budúcoročné majstrovstvá Európy, bude sa jeho pokračovanie na konci sezóny 2010 prehodnocovať. Cieľ nesplnil, Slovenky skončili už v druhej kvalifikačnej fáze, kde obsadili tretie, teda prvé nepostupové miesto. Nakoniec ale záujem o jeho zotrvanie vo funkcii prejavili obe strany, a tak to bolo bez väčších problémov. "Tým, že sme sa nekvalifikovali na majstrovstvá Európy, ostal pre nás budúci rok bez významnejšieho podujatia. Potrebujeme preto nájsť zmysluplný program pre tím. Zvažuje sa niekoľko alternatív. Jednou z nich je aj účasť na Svetovej univerziáde v Číne, ideálne by bolo, keby sme mohli hrať Európsku ligu. Tá je však finančne veľmi náročná. Všetko by sa malo vyriešiť do konca novembra. Podľa toho, aký budeme mať program, zostavím aj plán prípravy reprezentačného družstva," dodal Miroslav Čada.

Potvrdenie pokračovania kontraktu mu urobilo radosť. "Teší ma, že budem môcť pokračovať v začatej práci. Myslím si, že ja družstvu i ono mne stále máme čo dať," uzavrel Miroslav Čada. Slovenky pod jeho vedením už trikrát účinkovali na záverečnom turnaji kontinentálneho šampionátu. V roku 2003 obsadili deviate miesto, v rokoch 2007 a 2009 im zhodne patrila trinásta priečka.


© WEBNOVINY