Main Content

Hokejbalová extraliga: Gólové hody na východe

utorok, 19. november 2013 15:21 | Autor: Martin Kollár

Hokejbalová extraliga: Gólové hody na východe
Hokejbalová extraliga: Gólové hody na východe | zdroj: Adrián Danaj

Naša najvyššia hokejbalová súťaž mala na programe ďalšie kolo odvetnej časti - 13.kolo, v ktorom sme videli 5 zápasov. Martin s Jokeritom si svoj súboj preložili na jar. V ostatných zápasoch to boli strelecké hody, až na duel vo Vrútkach. Tam videli prítomní diváci „len“ štyri góly do skalickej siete. Favoriti si pripísali jasné víťazstvá, až na Pruské. To inkasovalo až 7 gólov vo Svidníku.

SOBOTA 16.11.

Lion Svidník 7:6sn (2:1,2:4,2:1-1:0) ŠK 98 Pruské
Góly: Sabol a B. Štefan po 2, Tipul, Vook, rozh. nájazd Pivarník – Škultéty 2, Gavač, Bachynec, Jaško, Vozár

Zápas plný zvratov začali lepšie favorizovaní hostia, ktorý sa po výborne zahranom buly dostali do vedenia. Gavač bol prvým z mnohých sobotných strelcov. Domáci odpovedali v 9.min, keď sa presadil najproduktívnejší hráč domácich Štefan. O minútu sa skóre menilo znova a domáci už viedli. Sabol potrestal zaváhanie hosťujúcej obrany a popod Šišovského betón otočil na 2:1. Druhá tretina začala podobne ako prvá, znova sa presadili hostia v presilovke a vyrovnali. Svidník dostal rovnakú príležitosť o pár minút a Tipul znova poslal domácich do vedenia. 22.min znamenala vyrovnanie, keď sa so šťastím trafil Jaško. Domáci vzápätí odpovedali rovnakou mincou, Vook trafil vinkel – 4:3. Domáci boli veľmi efektívni. Hostia sa natrápili na gól. 29.min priala hosťom, v ktorej sa presadili hneď dvakrát. Najskôr Škultéty po peknej akcii vyrovnal a Vozár pomedzi betóny domáceho brankára poslal favorita do najtesnejšieho vedenia. Tretia tretina bola v réžii hosťujúceho celku. V 33.min zvýšil Škultéty už na 4:6 a zdalo sa rozhodnuté. Pruské malo ďalšie šance na definitívu, no nestalo sa. V 42.min dosiahli domáci dôležitý kontaktný gól. Štefan unikol a znížil na 5:6. Frustráciu neuniesol Kučera, ktorý následne oslabil svoje mužstvo na 5 minút. Domáci presilovku využili na vyrovnanie v 44.min. V skrumáži sa presadil Sabol a posunul zápas do predĺženia. Tam pokračovala presilovka domácich, no Šišovský podržal svoj tím. Rozhodnúť museli nájazdy, kde boli úspešní iba domáci a tak si pripísali cenné víťazstvo nad lídrom súťaže.  

 

HBK Nitrianski rytieri Nitra 5:2 (1:0,1:1,3:1) ŠHBK Ružinov
Góly: Ecker, Hrivnák, Cajchan, Beniač, Dobrý – E. Bakoš 2
Zápas, ktorý sa odohral v Žiari priniesol rozháraný úvod, ktorý poznačilo množstvo nepresností. S časom však kvalita stúpala a oba tímy si zvykli na ihrisko v Žiari. Skóre sa otváralo v 11.min, keď Ecker využil presilovku domácich. Hostia hrali dobre, no vážnejšie šance nedokázali využiť. Vyrovnanie prišlo až v polovici zápasu, Bakoš potrestal chybu majstra v obrane a začínalo sa odznova. Domáci ešte do konca druhej tretiny išli do vedenia. V 28.min po peknej akcii sa zapísal do štatistík Hrivnák. Hostia mali šance na vyrovnanie, no zlomový moment prišiel v 35.min, v ktorej predviedol Cajchan vydarenú individuálnu akciu a zakončil ju gólom. Hostia síce znova znížili po chybe obrany, Bakoš druhým gólom dal Ružinovčanom iskru nádeje. Domáci nič nenechali na náhodu a v 40.min Beniač zvýšil na 4:2 a o minútu neskôr uzavrel na 5:2 Dobrý. V Žiari sa tak v kvalitnom duely tešili „domáci“ Nitrania.
 

N-Sport Trend Pohronie-BB 0:8 (0:1,0:3,0:4) LG AZhokej Bratislava
Góly: Kanich 2, P. Slovák, Velčický, Vaverčák, Šulc, Drozdík, Bilík
Výsledkovo jednoznačný zápas mohli otvoriť domáci, no Lunter Kalisa neprekonal. Následne prevzali taktovku hostia, no ani trestné strieľanie Slováka ani Bielikova gólovka úvodný gól nepriniesli. Skóre otvoril až Drozdík, ktorý tenisovo sklepol loptu za bezmocného Sýkorku. Domáci mohli vyrovnať v presilovkách, no šance Luntera skončili na Kalisovi. To asi rozhodlo, pretože od druhej časti hostia jednoznačne dominovali. Na 0:2 zvyšoval Bielik  po exportnej nahrávke Vaverčáka. V 27.min zvýšil na 0:3 Šulc a prakticky zlomil odpor domácich.  Ešte v druhej časti skóroval Vaverčák. V tretej tretine pokračoval favorit v tlaku, ktorý vyústil do gólu Velčického.  Na hrozivých 0:6 zvýšil prvým gólom v drese LG Slovák. Na konci stretnutia prišli chvíle Kanicha, ktorý dvoma rýchlymi gólmi stanovil na 0:8, čo je pre domácich najvyššia prehra vôbec.

 

MŠK Vegomont Kežmarok 10:2 (4:0,3:0,3:2) Protef Double Team PB
Góly: Teplický, Dejneka po 2, Lipták, K. Jankura, L. Svitana, Oravec, P. Kromka, B. Kromka – Bušovský, A. Spál
Ďalší gólovo bohatý zápas videli diváci v Kežmarku, kde sa domáci dostávajú do hernej pohody a ani tento krát nedali šancu svojmu súperovi. Dvojciferné víťazstvo začal napĺňať už v 3.min Lipták, ktorý prestrelil brankára hostí. O pár sekúnd svietilo na tabuli skóre 2:0, Jankura zakončoval prakticky do prázdnej. Hostia sa dostali do zápasu až v 4-minútovej presilovej hre, no Svitana v bráne domácich neinkasoval. Domáci boli aj naďalej nezastaviteľní, Dejneka po individuálnej akcii zvýšil na 3:0, v poslednej minúte prvej tretiny po chybe v obrane hostí Teplický nezaváhal. Druhá tretina sa niesla v rovnakom tempe. Čuntala čaroval, no aj tak nezabránil 3 strelám vo svojej sieti. Svitana zvýšil bekendom na 5:0, Dejneka už v druhej polovici zápasu z krídla na 6:0 a skóre prostrednej časti doklepol Oravec. Poslednú tretinu začali domáci opäť gólovo. Teplický v presilovke dosiahol už ôsmy gól svojho tímu. Potom sa k slovu dostali aj hostia a Bušovského strela skončila v hornom rohu domácej brány. Domáci odpovedali okamžite, P. Kromka dorazil strelu Svitanu – 9:1. Desiaty gól strelil B. Kromka presnou strelou do vinkla. Hostia ešte upravili zásluhou Spála na divokých 10:2.  

 

HBK Kométa Vrútky 4:0 (1:0,1:0,2:0) HBK hokejmarket Skalica
Góly: Matuška, Hlaváč, B. Javorka, Lihaň

Najvyrovnanejší zápas kola priniesol rovnaký výsledok ako v prvom vzájomnom zápase. Tentoraz si však pripísal čisté konto domáci brankár Jurošek, ktorý bol najlepším hráčom zápasu. Zápas začal aktivitou oboch tímov a obaja brankári mali viacero dobrých zákrokov. Skóre otvorili domáci, keď sa presadil z blízky mladý Matuška. Hostia mali menej z hry, no viacero vyložených šancí na vyrovnanie. Okrem striel mal tú najväčšiu aktívny Rampáček, no svoj nájazd pred klaksónom nevyužil. Druhá tretina bola podobná tej prvej, domáci viackrát zavreli Skaličanov v ich pásme, no hostia vyrážali do nebezpečných brejkov, ktoré však riešil s prehľadom chytajúci Jurošek. Najprv jeho lapačka a neskôr jeho konštrukcia privádzali Skaličanov do zúfalstva. Domáci zasadili rozhodujúci úder po presilovke, keď po vydarenej kombinácii zvyšoval Hlaváč. Hostia sa snažili znížiť, no jednoducho mali smolu v koncovke. Ďalšiu vyloženú šancu Kajbu zlikvidoval Jurošek. Keď domáci Javorka pohotovo sklepol odrazenú strelu od mantinelu definitívne zlomil odpor hostí. Skóre uzavrel po peknom prieniku Ruttkaya do obrany súpera Lihaň. Vrútky tak potvrdzujú výbornú formu.