Main Content

Hokejbalová extraliga: Zostava 12.kola podľa sport7.sk

štvrtok, 14. november 2013 11:13 | Autor: Martin Kollár

Hokejbalová extraliga: Zostava 12.kola podľa sport7.sk
Hokejbalová extraliga: Zostava 12.kola podľa sport7.sk | zdroj: Martin Šišovský

Aj tento víkend bolo na programe ďalšie kolo hokejbalovej extraligy, v ktorom sme v upršanom počasí videli znova vynikajúce individuálne výkony.

ZOSTAVA 12.kola:

Kalis (LG AZhokej)

Zelenka (Skalica)    Maxin (Nitra)

Teplický (Kežmarok)  Maděra (Pruské)  Žulko (Martin)

 

Brankár – Kalis– Brankár LG AZhokej sa v našej zostave kola začína objavovať pravidelne. Tento víkend znova potvrdil svoj talent a čistým kontom vytvoril základ pre trojbodové víťazstvo nad Jokeritom. Pravdou je, že mu dosť pomohli spoluhráči v poli, ktorí nepúšťali žolíkov takmer vôbec na ťažkom teréne do územia bránkoviska. Avšak za stavu 0:1 pre LG prišiel zákrok zápasu. Samostatný nájazd Kalis Takáčovi zneškodnil a preto je znova v zostave kola.     

Obranca – Zelenka – Obranca Skalice potvrdil svoje útočné chúťky a znova nepripustil, aby Ružinov získal čo i len bod proti Záhorákom. S prehľadom uspel dvakrát zoči-voči brankárovi domácich. V prvom úniku potvrdil šikovné ruky a v druhom dokonca z nariadeného trestného strieľania, kde bol sám faulovaný pridal svoj druhý presný zásah. K tomu pridal aj nahrávku a právom sa dostáva premiérovo do zostavy kola.      
Obranca – Maxin – Znova obranca, ktorý je produktívny vpredu a nekompromisný vzadu. Toto potvrdil aj na východe, kde sa podieľal na rozobratí domácich HBK Lion dvoma gólmi. Celý nitriansky tím ukázal domácim veľkú lekciu z koncovky. Preto mal aj obranca prvej lajny viac ofenzívnych výletov a dva zúročil na skórovanie. V nedeľu v dohrávke bol pri dôležitom vyrovnávajúcom góle Macha.      

Útočník – Teplický– Rýchlonohý útočník začína naberať slušnú formu a v sobotu už v prvej tretine strelil odovzdaným Pohrončanom 2 góly. K tomu pridal aj asistenciu a prispel k povinnému víťazstvu. 2 góly si odložil aj na dohrávku proti Nitre a hoci nemali punc troch bodov, posunul ho do zostavy kola.

Útočník – Maděra– Center Pruského sa dostáva do formy, aká ho zdobila u majstra z Nitry. Produktívny zápas začal center až za stavu 0:2, keď sa pekne zbavil obrancu a nahrávkou na spoluhráča vrátil domácich späť do zápasu. Dôležitým momentom bolo vyrovnanie na 3:3 v poslednej časti. Postaral sa o neho v presilovke práve Maděra. Nahrávku si pripísal aj na víťaznej strele Chotára, ktorá znamenala pre Pruské ďalšie 3 body.  

Útočník – Žulko– Majster sveta z Kanady hral v sobotu s veľkým prehľadom a chuťou. Pri prvom góle hostí vyhral čisté buly, po ktorom išiel Martin okamžite do vedenia. O chvíľu už bolo 0:2 pre hostí, keď skúsený útočník zobral na seba zodpovednosť v presilovke a využil ju už po niekoľkých sekundách. Tvrdou strelou nedal brankárovi domácich šancu zasiahnuť. Martinčania aj vďaka výkonu svojho útočníka vyhrali na horúcej pôde Považskej Bystrice.