Main Content

EXTRALIGA: Nový líder na čele, zmena aj na chvoste tabuľky

utorok, 5. november 2013 16:26 | Autor: Martin Kollár

EXTRALIGA: Nový líder na čele, zmena aj na chvoste tabuľky
EXTRALIGA: Nový líder na čele, zmena aj na chvoste tabuľky | zdroj: Adrián Danaj

Naša najvyššia hokejbalová súťaž mala na programe posledné kolo pred odvetami. 11.pokračovanie prinieslo vyrovnané derby zápasy, ktoré boli dlho vyrovnané. Nitra zabrala naplno a konečne aj Kežmarok spoznal v sobotu príchuť troch bodov.

SOBOTA 2.11.


Jokerit Petržalka 2:4 (1:2, 1:1, 0:1) HBK hokejmarket Skalica
Góly: Kečkeš, Takáč - Rampáček 2, Kolínek, D. Janáč

Jokerit mal za sebou dve domáce prehry, preto potreboval v „derby“ bodovať. Znova vstúpil do zápasu aktívne, hra sa odohrávala na polovici Skalice. Oba tímy hrali útočný hokejbal, ale úvod vyložené šance nepriniesol. Góly začali padať až v 6.min. Rýchlu akciu domácich zakončil tečom Kečkeš. Brdečka nemal šancu zasiahnuť – 1:0. Hostia čakali na chyby súpera a tie prišli. Strata lopty v strednom pásme a rýchly brejk znamenali vyrovnanie stavu. O gól sa postaral Rampáček. Druhá tretina patrila hosťom, tí išli do vedenia opäť zásluhou Rampáčka, ktorý znova po chybe obrany zavelil k obratu. O pár minút to bolo už 1:3, po buly strieľal obranca Skalice a bezmocný Petrovič inkasoval, pretože nemal šancu vidieť loptu. Jokerit ožil, začal viac strieľať a ihneď skóroval. Domáci rovnako potrestali chybu v obrane. Takáč dobre napádal a nekompromisne znížil na 2:3. Do tretej tretiny išli domáci so snahou minimálne vyrovnať. Hostia však takticky nedovoľovali domácim vytvárať si gólové šance. Najväčšia prišla počas presilovky v 41.min, no zostala nevyužitá. Naopak Skaličania v powerplay domácich využili presilovku a Janáč do prázdnej brány spečatil na konečných 2:4.

ŠHBK Ružinov 5:4 (1:2,2:2,2:0)  LG AZHOKEJ Bratislava
Góly: Križan, Danko, Kovalík, Hraško, Bobek - Hrabárik, Ondrušek, Zemeš, Bilík

Derby, ktoré prinieslo zápas ako na hojdačke ponúklo výborný hokejbal. Skóre sa menilo už v 2.min. Hrabárik využil voľný priestor a otvoril skóre ponad lapačku domáceho brankára.  Ružinov dokázal odpovedať Križanom, ktorý rýchlo vyrovnal na 1:1. V 9.min išli do vedenia znova hostia. Ondušek v presilovke po peknej prihrávke Vavra nemal problém skórovať. Do konca prvej tretiny mali častejšie loptičku na hokejkách hostia z LG, no prevahu nedokázali zužitkovať do gólu. Začiatok druhej tretiny vyšiel lepšie domácim, ktorí vyrovnali po presilovke zásluhou Danka, ktorý sa ukážkovo zbavil protihráča. Hostia však išli aj po tretí krát do vedenia. Zemeš nedal šancu ani obrancovi ani brankárovi domácich – 2:3. Hosťom sa podarilo skórovať za chvíľu opäť. Bilík sledoval po buly loptu a pohotovo ju dorazil. Vtedy domácim zavelil k veľkému obratu. Kovalík hneď po buly znížil na 3:4 nechytateľnou strelou do vinkla. Tretia tretina priniesla bojovný hokejbal. O vyrovnanie sa prekvapivou strelou postaral Hraško, ktorý ďalekonosnou strelou vyrovnal na 4:4. Hostia mohli do vedenia v presilovke, ale svoju šancu nevyužili. Preto udrelo na opačnej strane. Rozuzlenie derby priniesol až Bobek, ktorý otočil na 5:4.
 
HBK Kometa Vrútky 4:3 pp (1:1,2:1,0:1-1:0)  Imperial Vitamins Martin
Góly: S. Javorka, Vidlár, Holbus, Ruttkay - Wagner, Bielený, Žulko
Ďalší výborný derby zápas pred plným hľadiskom sa uskutočnil vo Vrútkach. Domácim patril úvod a v ňom sa aj ujali vedenia. Javorka bez prípravy vystrelil od mantinelu a lopta skončila v sieti Bohdaňa. Hostia čakali na chyby a vyrovnať sa im podarilo v prvej presilovej hre. Wagner strelou spoza červenej vyrovnal na 1:1. Hokej bal vo vysokom tempe pokračoval aj v druhej časti. Úvod opäť patril domácim, ktorí išli do vedenia Vidlárovou strelou. Tá bola ešte niekoľkokrát tečovaná. O pár minút hostia faulovali a Holbus zvýšil už na 3:1 pre domácu Kométu. Hostia ožili po góle a o pár sekúnd sa vrátili do zápasu. Jurošekovu chybu potrestal Bielený. Zápas plný osobných súbojov a stretou pokračoval vo výbornom tempe aj v tretej časti. V ňom mali šancu vyrovnať v presilovke hostia, no Žulko trafil iba konštrukciu brány. Onedlho si to však vynahradil, keď pohotovo dorazil strelu Michnáča. Začínalo sa tak odznova. Domáci mali viac z hry, no hostia zas vyloženejšie šance. Gólová bola tá Bieleneho, no Jurošek podržal. Domáci hrozili z buly, no viaceré strely neprešli za Bohdaňa. Domáci mohli v posledných sekundách rozhodnúť, ale nestalo sa. Do predĺženia však išli s výhodou presilovej hry. Tú umocnilo vylúčenie Zezulu. Domáci presilovku 5 na 3 využili a v prestížnom zápase sa tešili z výhry.

ŠK 98 Pruské 3:0 (0:0,1:0,2:0)  PROTEF Double Team P.Bystrica
Góly: Doskočil, Bachynec, Lajčiak

Začiatok zápasu sa niesol v pomalšom tempe, obe mužstvá a najmä domáci sa hľadali. Domáci sa zastreľovali v presilovej hre v 6.min. Hostia mohli ísť do vedenia v 8.min, no Mišovec ukázal svoju kvalitu. Aj v druhej tretine to bol rozháraný zápas, domáci nevedeli trafiť Čuntalovu bránu, naopak hostia častejšie ohrozovali Mišovca. Paradoxne vo vlastnej presilovke inkasovali. Maděrove dobré napádanie zúročil Doskočil a otvoril skóre. Hostia sa nevzdávali a viackrát podkúrili domácej obrane. Mišovec však zachytal výborne. Domáci na začiatku dostali možnosť presilovej hry a hneď ju aj využili. Bachynec z medzikružia nedal šancu brankárovi hostí. Hostia hrali, snažili sa, no domáci dávali góly. Lajčiak korunoval svoj dobrý výkon gólom pod hornú žŕdku, ktorým zavŕšil konečné skóre na 3:0.  

HBK Lion Svidník 1:9 (0:0,0:3,1:6)  MŠK Vegomont Kežmarok
Góly: Vook - Pisarčík 2, Gally, Zwick, Oravec, Mikša, Bednár, Kopkáš, Jankura

Prvé východniarske derby skončilo jasne v prospech hostí, no dlho to vyzeralo na vyrovnaný zápas. V prvej tretine to bol obojstranne opatrný zápas. Oba tímy potrebovali bodovať, Kežmarok mal územnú prevahu, no gólové šance si nedokázal vytvoriť. Svidník naopak vyčkával , no keď sa dostal pred Pristaša vedel nebezpečne pohroziť. Druhá tretina priniesla už aj góly. Oravec po peknom prieniku našiel Gallyho a ten sa nemýlil. O chvíľu bolo 0:2. Pri signalizovanou treste pre domácich prestrelil Okoličányho Zwick. Výbornú pasáž hostí zúročil Pisarčík, keď po prihrávke Oravca nemal problém skórovať. Domáci po oddychovom čase ožili, boli častejšie pred bránou hostí, no ani v presilovkách nedokázali využiť 100%-né šance. Domáci nedali a tak hostia v tretej tretine naplno zužitkovali každú šancu na gól. V 31.min Oravec strelil štvrtý gól a o výsledku bolo rozhodnuté. Mikša onedlho strelil v oslabení gól na 0:5. V 37.min Pisarčík  svojim druhým gólom zvyšuje na 0:6 a o minútu svietil na ukazovateli skóre výsledok 0:7. Teplický našiel Jankuru a ten sa takisto zapísal do listiny strelcov. Až v 40.min sa dočkali aj domáce tribúny, Vook po vyšachovaní obrany strelil aspoň čestný úspech domácich. Hostia ešte stihli do konca dvakrát odpovedať. Bednár strelou a potom Kopkáš svojim prvým gólom v seniorskej extralige.  

N-Sport T. Pohronie BB. 2:7 (2:2,0:1,0:4)  HBK Nitrianski rytieri Nitra
Góly: Lunter 2 – Ladiver 3, Kašša, Rímsky, Titka, Paulík,
Zápas, ktorý mal jasného favorita odštartovali domáci ako z partesu a po dvoch pekných góloch Luntera bolo v 8.min 2:0 pre Pohronie. Hostia však nezostali zaskočení a ešte do prvej prestávky vyrovnali. V 14.min najskôr Ladiver a po ňom Kašša vrátili priebeh zápasu na samotný začiatok. Druhá tretina už bola viac v réžii hostí, no z tlaku vyťažili iba jediný gól. V 26.min sa presadil Rímsky. Na tretiu tretinu vybehol majster na svojho súpera a jeho 4 útočné formácie jasne ubehali domáci tím. Znova sa však presadili až neskôr, konkrétne v 38.min pridal Ladiver svoj druhý gól a v 41.min zavŕšil svoj hetrik. Hostia pridali v posledných dvoch minútach ešte 2 góly a zaslúžene sa tak tešili z víťazstva.